Archív

Kipróbáltuk a fesztiváltaxit

fesztiváltaxit ördögkatlan

Az alföldi fesztiválozó a Villányi hegység mellékén ránéz a térképre, látja, csak egy ugrás a szomszéd falu, nevesül Palkonya, aztán persze rájön, meg kell kerülni a hegyet, hogy Lajkó Félixet lásson-halljon.

Az alföldi fesztiválozó a Villányi hegység mellékén ránéz a térképre, látja, csak egy ugrás a szomszéd falu, nevesül Palkonya, aztán persze rájön, meg kell kerülni a hegyet, hogy Lajkó Félixet lásson-halljon.

A fesztivál díszvendégei, Félix és csapata a palkonyai Malomparkban csapott a citera- és hegedűhúrok közé. Egy ilyen szabad levegős fesztiválnak javára válik, amikor a bácskai virtuóz és kísérete a Mezőt hozza bemutatni. Azt a citerás albumot, mely a World Music Chart Europe világzenei toplistáját vezette. Nem csalódtunk, Lajkóékból nem fogy a dög, élnek a dallamok, futnak a futamok. Hálásak vagyunk nagyon, tapsolunk hosszan, szépen, szelíden és kedvesen. Kedvesen, szerencsére már nem nedvesen, mert a fesztivál szerdája és csütörtökje az ég leszakadásáról is szólt. Sáros szandálok, széplányos gumicsizmák szegélyezték utunkat. Előtte volt még kora este, Kisharsányban egy Paniks-koncert, ők is Szabadkáról jöttek – sokat tudnak a déliek.

fesztiváltaxi

A Dohnányi Filharmonikus Zenekar koncertje Dinnyés Dániel vezényletével a 7. Ördögkatlan Fesztiválon, Beremenden 2014. augusztus 8-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Szombat reggel korán keltünk, átsétáltunk Kisharsányból Nagyharsányba, ahol már reggel fél nyolckor sorba álltak Pintér Béla és Társulata Titkaink című előadására. Mi már láttuk: nagyon szép, nagyon komoly, nagyon ügyes. Sorba állás helyett kimentünk a focipályára, ahol a fogathajtók versenye kezdődött. A nagyszínpad rendezői balján, kedves kis kocsmában reggae-dallamok csalogatják a vándort. Reggae-s ébresztő, finoman, halkan, a fák alatt az árnyékban asztalocskák, székek, kávézós emberek, köztük mi is.

Kisharsányba vissza kipróbáltuk a fesztiváltaxit, nagyon barátságos, nyomott árakon közlekednek, viszik az utast. Szék- és szálláshelyünkön, a Kovács udvarházban reggel fél tízkor már nyújtják a lángost az újszentiváni lehetetlen kívánságot nem ismerő rétescsapat. Antolikékat, a réteseket egyszer sarokba akartam szorítani, amikor megkérdezték milyen rétest szeretnél enni, rávágtam: rebarabrásat. Másfél óra múlva készen volt a valódi rebarbarás rétes. A délelőtti rétes készítő minitanfolyamokon az alkalmi konyhatündérek brillíroznak.

Itt már kinyitott Laczkó Péter vándorfényképészete, készülünk főzni, és még a mai este előttünk van: egy nagyon jó hírű csapat éjfél után lép színpadra Nagyharsányban. Az ő nevük Wombo Orchestra – kíváncsian, nyitott füllel várjuk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top