+ Film

Magyar prostituált a Locarnói Filmfesztiválon

locarno-magyar-prostituált

Augusztus 8-án vetítik a megrázó filmet, mely nem részesült magyar állami támogatásban.

Pénteken vetítik az A-kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon a Viktória – A zürichi expressz  (16) című drámát, mely egy Svájcban munkát vállaló magyar prostituált történetét meséli el. A film érdekessége, hogy bár szinte teljes egészében magyar gárdával (a modell Farkas Franciska, illetve Nagy Zsolt és Stefanovics Angéla főszereplésével) és magyar nyelven forgott, hazai állami támogatásban nem részesült. Fontos témája miatt azonban a svájci filmalap (Swiss Films) beszállt a több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film finanszírozásába.

A film középpontjában Viktória, a mélyszegénységben élő budapesti cigánylány (Farkas Franciska) áll. Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt – Fekete leves, Szabadesés) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla – Libiomfi, Noé bárkája), és együtt szállnak szembe sorsukkal.

A zürichi expressz korábban már Németország és Portugália filmfesztiváljait is megjárta, most pedig az A-kategóriás Locarnóban vetítik. A film a hazai mozikban október 2-től látható.

VIKTÓRIA – A ZÜRICHI EXPRESSZ  (16)

színes, magyarul beszélő svájci film

Rendezte: Men Lareida

Forgatókönyv: Men Lareida, Maros Anna

Fényképezte: Marco Barberi

Producer: Valentin Greutert, Simon Hesse

Vágó: Claudio Cea

Zene: Michael Kalt

Főszereplők: Farkas Franciska, Stefanovics Angéla, Nagy Zsolt, Pölöskey Erika

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top