+ Riport

Nyolc mondat, amit csak a Balaton mellett hallhatsz

balaton

6. Két fickó áll a tűző napon, sört isznak, és a csajokat stírölik: – Hú, de meghúznám azt a csajt, csak kár, hogy van rajta fürdőruha.

1. Egy fickó kerül sorra a sütödénél, csak fürdőgatya van rajta, a hasa fehér, mint a hó, könyöktől lefelé van lebarnulva. A pultos csaj tetszik neki, tökig behajol az ablakon:

– Kérek egy balatoni hekket.

2. Kis fiú ugrál a homokozóban, műanyag gépfegyver a kezében, láthatóan unja magát. Az anyja és az apja is alszik a napon, félig leégve az egyik oldaluk. A gyerek megrázza az anyja vállát, az asszony kinyitja a szemét, látszik rajta, fogalma sincs, hol van. A gyerek a fejéhez nyomja a fegyvert:

– Anyu, agyonlőhetlek?

3. Üres műanyag székek, sehol egy vendég, csak egy térdben folyton összerogyó muki áll a pecsenyésnél. A tulaj nem nagyon törődik vele, csak nyomja a dumát:

– Nem tudnak már ezek a mai vendégek rendesen enni se, ahelyett, hogy pacalt zabálnának, majonézes tonhalat csipegetnek.

4. Fúj a szél, a Balaton fehér hullámokat vet, két magas fickó gyalogol befelé a vízben. Most jöhettek meg a vonatról, ahol piszok meleg volt. A szél egyre erősödik. Az egyik csávó megáll, és a túlpartot kémleli:

– Hol a faszomba’ villog az a viharjelző?

5. Az eső zuhog, a család három műanyag csónakkal fölszerelve várakozik egy napernyő alatt, a legkisebb gyerek az asztal alatt talált valamit, azt kóstolgatja. Az asszony türelmetlen, az óráját nézi:

– Csak azt nem tudom, mért nem akkor esett, amikor boltba’ voltunk ezekér’ a kurva csónakokér’

6. Két fickó áll a tűző napon, sört isznak, és a csajokat stírölik:

– Hú, de meghúznám azt a csajt, csak kár, hogy van rajta fürdőruha.

7. A férfi arcát a napnak vetve napozik, a fia tőle pár lépésre áll a Balatonban, maréknyi sarat emel magához, megszagolja, eldobja. Gondolkodik, megsimogatja a vízfelszínt, aztán alámeríti a tenyerét, nézi:

– Apu, ha lemegyek a víz alá, akkor az agyamra megy a víz?

8. Három kigyúrt csávó sétál a parton, a frizura precíz, nem sietnek, szokatlanul gondterhelten sétálnak. A legalacsonyabb folyton fényképez, lemarad a többiektől, akik egyszer csak hátra fordulnak. A kicsi a túlpartot fotózza.

– Ez nem igaz, bazmeg, te Tihanyra vakuzol?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top