+ Zene

Premier: a deBort zenekar új videóklipje

deBort

Nemrég jelent meg a DeBort lemeze Amerikában és Angliában, új klipjük először itt látható.

A Librariuson látható először a deBort zenekar új videóklipje, amely a Scratching Cake című dalhoz készült. A zenekar saját zenéjét „granulált drone jazzként” aposztrofálta és velük aztán tényleg nehéz dolguk van a skatulyázás szerelmeseinek: a formáció tagjai, akik számtalan más zenekarból lehetnek ismerősek, meglehetősen különböző zenei affinitásokkal és tapasztalatokkal rendelkeznek a klasszikus jazztől az indie-ig. A zenekar tagjai: Oscar Hansson – basszusgitár, Bujdosó János – gitár, Sályik András – dob és Dezső Tóni – szaxofon.

A Scratching Cake a zenekar Peak Of Mount Kada! című sorozatának része, amely a szentendrei Kada-csúcsról kapta a nevét. A dal eredetileg az Error Loading Photo… című lemezen hallható, amely nemrég jelent meg Angliában és Amerikában is. A deBort zenekar tavasszal Gary Lucas gitárossal készített felvételeket, aki Captain Beefhearttal és Jeff Buckley-val is zenélt együtt.

A deBort szaxofonosa, Dezső Antal ezt mesélte a klipről:

A klip készítői (Bodnár Mária – vágó/VJ, Barok Tamás – operatőr és Dudás Szabolcs – producer) találtak egy megfelelő helyszínt ahhoz, hogy a zene hangulatát képileg is megjelenítsék. Így jutottunk el a 77 Elektronika cég régi telephelyére (köszönet nekik!), ami alkalmasnak bizonyult klipünk elkészítéséhez. A telephelyen van Sinkovics Ede művész műterme, illetve Péli Barna kiváló egyedi szobrai, melyek a klipben is láthatóak. Ugyanez a csapat egy másik klipet is készít, amelyik a közeljövőben jelenik meg.

A zenekar jövő szerdán tartja a lemezbemutatóját az A38 tetőteraszán, vendégük a szerb Igor Čubrilović lesz, pár nappal később pedig az Egyesült Államokban (!) adnak koncertet. És íme a deBort  új klipje, a Scratching Cake:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top