+ Film

Horváth Ádám és Litkai Gergely emlékezik Bajor Imre színművészre

bajor imre

Bajor Imre Oli, a fodrász szerepét játszotta a sorozatban, itt hangzott el az általa kitalált köszönés: Csóközön.

Keresés a weben

Bajor Imre derűs, mindig felkészült, nagy munkabírású művész volt – emlékezett a szerdán elhunyt művészre Horváth Ádám rendező, a Szomszédok című teleregény író-rendezője.

Bajor Imre Oli, a fodrász szerepét játszotta a sorozatban, itt hangzott el az általa kitalált köszönés, a “Csóközön”, amely olyan nagy tetszést aratott, hogy országjáró önálló estjének is ezt a címet adta.

Horváth Ádám elmondása szerint minden napra, amikor együtt forgattak, szívesen emlékszik vissza. Felidézte, hogy Frajt Edit színésznő meghívására nézte meg a Hyppolit, a lakáj 200. előadását és ebben látta Bajor Imrét.

Ekkor határoztam el, hogy erre a színészre muszáj kitalálni egy figurát. Így született meg Oli úr, aki a maga furcsaságával együtt nagyon népszerű lett. Bajor Imre ezzel a szereppel lett igazán népszerű és ismert. Ezért kaptam tőle egy kazettát, amire az van ráírva, hogy második szülőapámnak örök szeretettel és hálával.

Véleménye szerint Bajor Imre a munkán kívül inkább visszahúzódó ember volt, ezért is élt szívesebben vidéken, de nagyon szerette a társaságot, ilyenkor mindig ragyogott és jókedvű volt.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője arról szólt, hogy sokat dolgozott együtt a Rádiókabaréban Bajor Imrével, aki nagyszerű komikus volt.

Több generáción áttekintve, hozzá hasonlót nehezen fognak találni.

Visszaemlékezett arra, hogy Bajor Imre mindig támogatta a fiatalabb pályatársakat, előadta írásaikat, segítette beilleszkedésüket.

A karrieremet kicsit neki is köszönhetem, szinte végigkísérte humorista pályafutásomat a kezdetektől.

A Bajor Imre játszotta karakterek közül kiemelte Ede bácsit (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó), Oli urat és a Falugyűlés tanárnőjét, amelyek “mind meghatározóak voltak” Bajor Imre pályafutásában.

Bajor Imrét szerdán 9 óra 45 perckor, életének 58. évében érte a halál. A művész régóta szenvedett daganatos megbetegedésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top