Hírforrás

Művészetek Völgye summázva

Vasárnap este véget ért a Művészetek Völgye. Nézzük a számokat!

Keresés a weben

A július 25-től augusztus 3-ig tartó fesztiválon több, mint 140 ezren vettek részt. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 55 helyszínen 1500 fellépő közreműködésével. Kapolcs és a környék összes szálláshelye foglalt volt.

A legrégebbi helyszín a völgyben az ötödször megnyitott Palya-udvar, az énekesnő idén 18-szor lépett fel, 14 teltházas koncertnek adott otthont. Hobo 200 dalt énekelt el a 10 nap alatt, a Kaláka Versudvarban 75 programon vehettek részt a látogatók, több mint 300 új vers született.

A legtöbb szereplője a hagyományőrző Muharay udvarnak volt 700 fellépővel.

Idén bemutatkozott a Design Terminál is, ahol 26 magyar designer, tervező, illetve 7 kiállító cég volt jelen.

A szintén sikeresen debütáló Harcsa Veronika udvarban a 9 esti koncert teltház mellett zajlott, 3 külföldi fellépőt láthattak, Harcsa Veronika 32 alkalommal állt színpadra.

A Blues Pot Caféban 60 kilométernyi gitárhúrt pendítettek meg, és 100 szájharmonika szóló hangzott el, az esti koncertek teltház és külön forgalomirányítás mellett zajlottak, az éjszakai, szintén teltházas örömzenéléseken a különböző színpadokról mintegy 100 fellépő fordult meg.

A Színház Színpadon hét társulat 22 előadását, a Völgykomolyzene programjain 110 fellépő műsorát tekinthették és hallgathatták meg a vendégek. Az Éltető Völgyben 60 Balaton-felvidéki település mutatkozott be kézműveseivel, művészetével, őstermelőivel. A Kapolcsi Kék Abrosz udvarokban nyolc konyha kínálta a helyi, házias ízeket.

A völgyvendégek idén mintegy 3 hektoliter vért adtak. Több, mint 500 köbméter hulladék gyűlt össze, nagy része szelektíven – olvasható a szervezők közleményében.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top