+ Ajánló

Szegedi fejlesztők applikációjáért rajong a Microsoft

Szegedi fejlesztők applikációjáért rajong a Microsoft

Virtuális kisállatokkal ösztönözné sportolásra az embereket az a szegedi csapat, akik innovatív ötletükkel kivívták a Microsoft elismerését.

Virtuális kisállatokkal ösztönözné sportolásra az embereket az a szegedi csapat, akik innovatív ötletükkel kivívták a Microsoft elismerését.

Egy szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztőcsapat, a Tep nyerte el a Microsoft globális technológiai versenye, az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezését, valamint a finn AppCampus különdíjat.

Az egyesült államokbeli Washington Egyetemen megrendezett versenyen a csapatoknak az idén a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kellett alkalmazásokat készíteniük Windows, Windows Phone vagy Windows Azure platformra.

A Seattle-ben megrendezett eseményen a csapat innovatív alkalmazás-ötletével került a nemzetközi döntőbe, ahol azt mutathatták be, hogyan ösztönöznék az embereket a sportolásra. Egy olyan mobilapplikációt fejlesztettek ki, amelyben virtuális kisállatokat valós sportteljesítmények elvégzésével kell életben tartani és nevelgetni.

Az alkalmazás lényege, hogy futáskor nemcsak az időtartamra, sebességre, állapotra és elégetett kalóriára vonatkozó adatokat mutatja, hanem pontokat is ad, a pontokból pedig élelmet vehetünk virtuális kisállatunkat, de akár személyre szabhatjuk kinézetét is

– fogalmazta meg ötletüket Boros Ákos a SzegedCafénak.Szegedi fejlesztők applikációjáért rajong a Microsoft

A Microsoft campusán július 29. és augusztus 2. között zajló döntőn 34 csapat versenyzett. A Microsoft januárban kinevezett vezérigazgatója, Satya Nadella is részt vett a fiatalok megmérettetésén, és a Reddit feje, Erik Martin valamint a Code.org egyik alapítója, Hadi Partovi mellett személyesen hallgatta meg a versenyző csapatokat.

A magyar fiatalok, Budincsevity Norbert, Jandzsó Zsolt, Szabó Gábor, Boros Ákos és Babarczi Katica az innováció kategória második helyezettjei lettek, amiért 10 ezer dollárt vihettek haza. A Microsoft és a finn Aalto Egyetem appfejlesztő kezdeményezése, az AppCampus különdíjáért pedig 20 ezer eurós nyereményt és a Microsoft szakembereinek szakmai támogatását kapták.Szegedi fejlesztők applikációjáért rajong a Microsoft

A versenyhez egy előzetes oktatókurzus is kapcsolódott, amelyen a magyar csapat tagjai is részt vettek.

Az Imagine Cup Academy-n tanultak alapján több változtatást is végrehajtottunk a béta verziónál járó alkalmazáson. Ennek keretében az applikáció egy új és könnyebben kezelhető menürendszert és új designt kapott, amely jobban illeszkedik a Windows telefonoknál jól megszokott flat designba

– mondta el Boros Ákos, a Tep operatív koordinátora a WinMagazinnak.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt hozta létre az Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió fiatal vett részt a világversenyen.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top