+ Zene

Miles Davis egykori szaxofonosa a BJC-ben

Rick Margitza

Rick Margizta világhírű dzsesszzenész a Magyarországról disszidált cigány származású nagyapja révén már négy éves korában hegedülni tanult.

Újabb világsztár, egy magyar származású cigányprímás unokája tér vissza most a gyökereihez, hogy élőben kápráztassa el a magyar közönséget. Rick Margitza, augusztus 5-én, szerdán, este 8 órakor lép fel a Budapest Jazz Clubban.

Rick Margitza

első mestere nagyapja, a Magyarországról disszidált cigány származású hegedűs volt, de később zongorán és oboán is megtanult játszani. Zenei tanulmányait négy különböző amerikai intézményben, köztük a Berklee College of Music-on folytatta, majd 1980-ban New York-ba költözött, ahol rövid idő alatt az egyik legsikeresebb szaxofonossá vált: ’88-ban még Miles Davis zenekarában is játszhatott.

Lemezeit a neves Blue Note kiadó jelentette meg, és a korongokon olyan ikonok működnek közre, mint Eddie Gomez, Chick Corea és McCoy Tyner. Rick Margitza játékára elsősorban John Coltrane, Wayne Shorter, és Michael Brecker hatott, az évek során azonban egyre egyedibbé vált a hangzásvilága.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top