+ Ajánló

Így zajlik egy barokk esküvő – fotók

barokk

A barokk felvonuláson megelevenednek az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség, az Erő, s persze Fortuna sem hiányozhat a sorból.

Barokk Varázsa rendezvénysorozat az egész országban egyedülálló látványosság – csúcspontja a híres Barokk Esküvő. A Barokk Esküvő életre szóló élményt jelent annak az ifjú párnak, akit Győr városa több száz jelentkező közül választ ki, hogy egy eredeti barokk házasságkötési ceremónia szerint keljenek egybe, melynek díszlete Győr csodálatos barokk belvárosa, násznépe pedig több száz barokk jelmezes győri lakos.

barokk

Barokk Varázsa rendezvénysorozat pénteken veszi kezdetét, ekkor már egész Győr barokk lázban ég, de még tehetünk egy börtöntúrát a lőcsei fehér asszony nyomában, Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadásában pedig a menyasszonynak adott szerelmi szerenádot is meghallgathatjuk.

barokk

Szombaton a város apraja-nagyja az esti esküvőre készül, amit a híres barokk esküvői felvonulás vezet fel.  A felvonuláson az ifjú párt nemcsak az udvarhölgyek és a násznép kísérik, hanem a több száz barokk jelmezes győri lakos is: lovas hintók, trombitások, táncosok, zenészek, pantomimesek és komédiások. A barokk felvonuláson megelevenednek az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség, az Erő, de az ifjú párnak szüksége van a szerencsére is, így Fortuna sem hiányozhat a sorból.  Az esküvő forgatókönyve egy XVII. századi magyar főúri esküvők korabeli leírása alapján készült: az egykori házassági szerződés, a móringlevél felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút majd az esketés után fáklyás táncosok köszöntik az ifjú párt.

barokk

Különleges programnak ígérkezik a barokk diszkó, barokk performance, a bolond esküvő, az Eszterházy-palota erkélyén a toronyzene, a csalfa barokk szerelmi barangolás, a tüzes hastánc show, a Magyar Reneszánsz Együttes koncertje, az Experidance előadása a Széchenyi téren és a PR Evolution Dance Company Barokk intimitás című produkciója az Apátúr ház udvarán.

barokk

Barokk Varázsa rendezvénysorozaton óramese, barokk táncház, kézműves vásárok, pantomimesek, táncosok, fegyveres színi játék, lövészbemutató, koncertek, vásári komédiák, színházi előadások, gyerekprogramok is várják a nagyérdeműt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top