+ Ajánló

Herczeg Zoli, fodrász-festő új állomása

A test, mint téma szinte reflexszerűen átváltozott. Nem kellett keresnem az elmúlás megjelenítésének tárgyát. Szinte isteni sugallatra előkerültek Cesaria Evora dalai. Nem vot több kérdésem a következő kiállítást illetően.

Herczeg Zoli előző kiállításának (Body The Road 2.) helyszíne a Circle Line fodrászat volt. A kiállítás a Zéró Balett Társulat sajátos performanszával indult, a képek témáját pedig egységesen a test ábrázolása határozta meg. Herczeg Zoli a festésben egy új utat talált meg, az új út képzeletbeli hídja pedig a mozgás, azon belül is a jóga volt.

A testtudatos élet egy másik fontos tényezőre hívta fel a figyelmem, megerősítette a festés fontosságát. A festés pedig a jóga szükségességét. Egy oda-vissza ható áramlás indult újtára bennem és körülöttem. A második kiállítást követően még mélyebbre vetettem magam saját testemben, lelkemben, ami végül elvezetett az elmúlás gondolatáig. A test, mint téma szinte reflexszerűen átváltozott. Nem kellett keresnem az elmúlás megjelenítésének tárgyát. Szinte isteni sugallatra előkerültek Cesaria Evora dalai. Nem vot több kérdésem a következő kiállítást illetően.

Zoli új képeinek egyik ihletője tehát Cesaria Evora, zöld-foki köztársasági énekesnő, a morna stílus legismertebb előadója. 

A megnyitón most nem csendes táncosok, hanem egy énekesnő Nuszer Mirjam Johanna lép majd fel a Palomában, 2014. augusztus 14-én. 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top