+ Tudomány

Újabb titokzatos kráter tátong Szibériában

A kráterek eredetére vonatkozó elméletek a meteorit-becsapódástól kezdve, az eltévedt rakétákon át, egészen a földönkívüliekig, illetve a föld alatti gázrobbanásig terjednek.

Két újabb ismeretlen eredetű krátert fedeztek fel Szibériában, alig néhány héttel azután, hogy egy hasonló hatalmas mélyedésre bukkantak a területen – írja a hiradó.hu
A The Siberian Times beszámolója alapján, a tizenöt, valamint a több mint négy méter átmérőjű lyukakat rénszarvaspásztorok fedezték fel a Jamal- és a Tajmir-félszigeteken.

K__AP20140730045-1024x771

A kráterek eredetére vonatkozó elméletek a meteorit-becsapódástól kezdve, az eltévedt rakétákon át, egészen a földönkívüliekig, illetve a föld alatti gázrobbanásig terjednek. A kutatók szerint azonban alapos vizsgálatokra van szükség a lyukak keletkezésének meghatározásához.

Az orosz állami televízió a közelmúltban számolt be egy hatalmas lyukról, amelyet a helyiek által „a világ végeként” emlegetett Jamal-félszigeten fedeztek fel, ahol a hőmérséklet mínusz 50 Celsius-fok alatt mozog és a Nap alig kel fel a téli hónapokban.

szibériában

A vesztyi.ru orosz hírportál szerint nemrég orosz tudományos expedíció érkezett a „jamali fekete lyukként” elhíresült első mélyedéshez, amely nagyjából hetven méter mély és egy jeges tó van az alján.

A őslakos rénszarvas pásztorok által lakott Jamal-félsziget Oroszország egyik leggazdagabb földgáz lelőhelye.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top