+ Film

Nick Cave saját magát alakítja új filmjében

A filmben Nick Cave egy napjába pillanthatunk be, így például abba, hogy milyen az, mikor gyerekeivel nézi a Sebhelyesarcút.

A 20,000 Days On Earth című film a Sundance Fesztiválon debütált, szeptemberben pedig a mozikba is eljut. A film Nick Cave egy napjáról szól a fikció és a valóság keveredésével.

Nick Cave elsősorban zenészként (Birthday Party, Bad Seeds, Boys Next Door, Grinderman) szerzett magának nevet, de nem ismeretlen a filmes szakmában sem. Színészként még keveset foglalkoztatták, a legtöbben talán a Jesse James meggyilkolása, avagy a tettes a gyáva Robert Ford című film mellékszereplőjeként emlékezhetnek rá; jellemzően zenészként szerepelt eddig filmekben. Ezúttal saját magát fogja majd alakítani.

Az írással is kacérkodó Nick Cave (két könyve is olvasható magyarul: Bunny Munroe halála, És meglátá a szamár az Úrnak angyalát) írta Az ajánlat című film forgatókönyvét is, amelyet mindössze három hét alatt fejezett be. A film zenéjét is Nick Cave szerezte régi harcostársával, Warren Ellis-szel közösen, aki a Bad Seedsben és a Grindermanben is együtt zenél az énekessel.

A film címét (magyarul: A húszezredik nap a Földön) Nick Cave dalszöveges jegyzetfüzetéből kölcsönözték. A film bepillantást enged az énekes alkotói folyamataiba és egy átlagos napjába. A film rendezőpárosa, Iain Forsyth és Jane Pollard olyan helyzeteket kreált a forgatás alatt, amivel Nick Cave naponta szembesül, a kivitelezést azonban az énekesre bízták, aki szabadon improvizálhatott.

A filmben Nick Cave-t láthatjuk írás közben az irodájában, egy terápián, ezek után pedig zenésztársával ebédel, majd fiaival megnézi a Sebhelyesarcú című filmet – az események narrátora pedig maga az énekes. Az eseményeket a helyszínek közti utazás köti össze, ezek során bukkan fel egy rövid részre Kylie Minogue is, akivel már nem először dolgozik együtt.

A 20,000 Days On Earth jellemzően pozitív kritikákat kapott, a Sundance fesztiválon három díjra jelölték, amiből kettőt meg is nyert és az isztambuli filmfesztiválon is díjazták. Szeptemberben fogják bemutatni a filmet Angliában, magyarországi forgalmazásról egyelőre még nincs hír.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top