+ Zene

Rekord számú látogatók, avagy fesztiválozni bezzeg van pénzünk

Rekord számú látogatók, avagy fesztiválozni bezzeg van pénzünk

Megdőlt a tavalyi 60 ezres rekord, az idén már 70 ezren buliztak a debreceni Campus Fesztiválon. Nem csak fesztiválország, fesztiválbirodalom vagyunk, azt hiszem.

Megdőlt a tavalyi 60 ezres rekord, az idén már 70 ezren buliztak a debreceni Campus Fesztiválon. A kisebb fesztiválok sem panaszkodhatnak, a tavalyihoz hasonló látogatószámra, a jegyvásárlások alapján mintegy harmincezer vendégre számítanak a szerdán kezdődő Fehérvári Zenei Napok (FeZeN) szervezői is. A Szigetről ne is beszéljünk! Hogy is van ez?

Nem csak fesztiválország, fesztiválbirodalom vagyunk, azt hiszem. Évről-évre egyre többen vetik bele magukat a sátrazós-egyfolytábanivós-koncertdömpinges fesztiválok világába. Hallottam már olyanról, aki egész évben egy fesztivál költségeire gyűjt, olyanról, aki a szülinapjára kap fesztivál bérletet, de olyanról is, aki több neves (és drága) fesztiválról is büszkén becsekkol a Facebook-on.

Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója elmondta: teljes mértékben bevált a felújított helyszín, a debreceni Nagyerdei Stadion környéke. A fellépők és a fesztiválozók visszajelzései alapján is sikerült egy abszolút 21. századi fesztivált megrendezni – tette hozzá, megjegyezve: miután az időjárás is kedvező volt, a programok pedig nagy érdeklődés mellett zajlottak, megdőlt a tavalyi látogatói csúcs. 

A Campus ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai fesztiválpaletta élvonalában, a korszerű és igényes infrastruktúra, a kulturált, páratlan környezet egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország egyik legkomfortosabb fesztiválja legyen – mondta az igazgató.

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után megújult környezet várta a látogatókat, a szervezők látványos komfortos körülmények között építették fel a hatalmas fesztiválvárost. Idén több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, nyolc kiemelt színpad, számos kisebb programhelyszín és mintegy 400 program volt a négy nap alatt. 

A legnagyobb érdeklődés a 25 éves Tankcsapdát kísérte, de ezreket mozgatott meg a Punnany Massif, a Quimby, Majka, a Vad Fruttik és a svájci sztárfellépő, DJ Antoine is. A zenei színpadok kínálata mellett először épült fel az „Egyetem tér”, ahol a Debreceni Egyetem látványos programokkal, kísérletekkel mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Voltak a fesztiválon irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek a Nagyerdőben.

A FEZEN hétfői fesztiválindító sajtótájékoztatójánn Kovács Antal főszervező elmondta: a helyszín továbbra is a MÁV Előre pálya lesz, amelynek kapui szerda délben nyitnak. A színpadok elhelyezkedése nem változott a tavalyhoz képest, viszont egy kisszínpaddal kevesebb működik a FeZeN Klub épületében: a tavalyi metálhelyszínen, a Gépházban idén koncertek helyett légkondicionált pihenő várja a látogatókat.

Újdonság, hogy a FeZeN Turné idén nem múzeumi programokat kínál, hanem utcazenei meglepetéseket: a belvárosban a fellépőkből verbuválódott alkalmai zenekarok fognak fellépni. A fesztiválozók a helyszíneken pecséteket gyűjthetnek turnénaplójukba, amit később frissítő italokra vagy ajándékokra tudnak beváltani.

A július 30. és augusztus 2. között zajló fesztiválon fellép többek között a Europe, a Skid Row, Tarja Turunen, az Exodus, a Hellyeah, az Ignite, a Leander Rising, az Akela, az Irie Maffia, az Ossian, a Lord, a Vad Fruttik, a The Carbonfools, a Depresszió, a Magna Cum Laude, a Quimby és a P. Mobil.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top