+ Képzőművészet

Smároltál már vászonnal?

smároltál

Tizenhárom évvel ezelőtt a texasi művésznő elindult egy koncertre (nem emlékszik, kik játszottak) előtte utolsó simításként még rácsókolt egy papírzsepire,

Mindenki játszott általánosban üvegezőst. Központi kérdés, hogy ki kivel smárol. Leülünk egy körbe osztálykiránduláson, mikor már (azt hisszük, hogy) alszik az ofő, igyekszünk visszafojtani a röhögést ami készül kitörni a suttyomban hősiesen lehúzott rakétától (öten egyet) és izgulunk, hogy ugye a Bélára fog mutatni, és nem a Józsira, mert a Józsi nem jön be, és nem akarunk vele smárolni. Amikor azonos nemű jön, komoly képpel kezet fogunk, ha meg történetesen az ajtóra vagy a függönyre mutat, akkor forgatjuk a szemünket és nagy sóhajjal újrapörgetünk. Na de van olyan, aki ennek a függönynek örülne legjobban.

Natalie Irish csókkal fest

Tizenhárom évvel ezelőtt a texasi művésznő elindult egy koncertre (nem emlékszik, kik játszottak) előtte utolsó simításként még rácsókolt egy papírzsepire, hogy ne vigye magával az ajkán a fél tubus vörös rúzst amit odakent. Aztán még egyszer, meg még egyszer. És rádöbbent, hogy a középiskolában tanult ujjbeggyel festést lazán átértelmezheti egyéb testrészekre is, ha már ekkora tehetséggel áldotta meg az ég.

Több mint tíz éve

kénytelen együtt élni az inzulin injekciókkal, de humorérzéke határtalan; kiborgnak nevezi magát automata adagolója miatt. Képeivel sokszor gyűjt pénzt szervezeteknek, amelyek a diabétesz komolyságára hívják fel a figyelmet.

Kiskorától kezdve

rajzol, fest, ötévesen nyert először díjat érte, és azóta is többet. Tanult ötvösnek, keramikusnak, nagyon érdekli a vegyes technika, szívesen horgol például régi pólóból vagy drótból és műanyagból. De híressé smárolásos képeivel vált, még az egyik nagy szépségipari cuccokat gyártó cég is lecsapott rá, ötletes rúzsreklámot rittyentettek Brazíliában, ahol Natalie élőben mutatta be tudományát a metró aluljárójában, az arra járó hölgyek pedig otthagyták rúzslenyomatukat egy hatalmas táblán.

Saját bevallása szerint

a folyamat közben nem éppen a legvonzóbb arcát mutatja, mégis rengetegen szeretnék látni, ahogy dolgozik. Többnyire tragikus sorsú portréalanyaihoz, mint Jimi Hendrixhez vagy Marilyn Monroe-hoz jól illik az intim közelség, ennél talán már nem is lehet közelebb kerülni a vászonhoz. A festőrúzsait sokszor maga állítja elő, férjével adnak fantázianevet a színeknek, ezért hívják bastard beige-nek (nyersen fordítva „fattyúbézs”-nek ) az egyiket, amivel bőrt színez. Mint például Conanét, aki talkshow-t vezet Amerikában, és egészen meghatódik saját portréjától. Natalie és ő is nagyon szeretik a rockabilly-t, innen a hímzett ing és fémhúros gitár:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top