+ Ajánló

Piknik a 200 éves eperfánál Egressy Zoltánnal

eperfánál

A Margitszigeten álló eperfa egyedül élte túl az 1838-as árvizet. Az élő emlék ihlette meg Egressy Zoltánt legújabb művének írásakor.

A budapesti Margitszigeten álló eperfa egyedül élte túl az 1838-as árvizet. Az élő emlék ihlette meg Egressy Zoltánt is, akinek legújabb művében, a Százezer eperfa című regényben emberi sorsok fonódnak össze az acélos fa alatt.

Mohák zöldelltek a hajlatokban, itt-ott finom szövésű, hártyavékony pókhálók kötötték össze az ágakat, gondolkodott, él-e egyáltalán a fa, némi múzeumjellege volt ugyanis, aztán felnézett, teniszlabda formájú labdacsokat látott a magas ágak egyikén-másikán, négyet vagy ötöt, a földön viszont sok hevert, ez lehet a termés, akkor viszont él, megtapogatta a vöröses törzset ott, ahol a színe változni kezdett, ahol barnába ment át, a legfurcsább a fényessége volt, mintha lakkal kenték volna be.

Ennél a kétszáz éves fánál találkoznak Egressy Zoltán barátai augusztus 2-án, szombaton 17 órakor, hogy részleteket olvassanak fel a regényből, amely ugyanitt, a margitszigeti eperfánál kezdődik.

Résztvevők:
Bárdos Deák Ágnes előadóművész
Veiszer Alinda újságíró
Forgách András író
Lévai Balázs újságíró
Szellő István televíziós műsorvezető

Zene: Bittner Gábor

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top