+ Fotó

A gázai övezet légicsapásait figurázza ki egy palesztin fotós

A fotós egy tipikus gyerekkori szokással vonja össze a robbanások vizuális eredményének látványát: párhuzamot von azzal, amikor a fiatalok a fűben heverészve felhőket bámulnak.

Egy palesztin fotográfus, Belal Khaled a légicsapások következtében megjelenő füstfelhőket használja fel sajátos alkotásaihoz úgy, hogy a lefotózott por és füstfellegekbe utólag belerajzol.

A palesztin fotós végigdokumentálta az Izraelben és a Gázai övezetben kirobbanó harcokat, illetve azok szomorú következményeit is. A folyamatos légicsapások miatt az egész területen hatalmas nagy füstfelhőket lát az ember, ami arra inspirálta a művészt, hogy külön projektet szenteljen a jelenségnek.

Khaled azzal a tipikus gyerekkori szokással állítja bizarr párhuzamba a robbanások vizuális eredményének látványát, mikor is a gyerekek felhőket bámulva azon versengenek, ki lát bennük furcsább figurákat. A fényképész célja az, hogy a manipulált felvételekkel felhívja a figyelmet arra, hogy a palesztin gyerekeknek ezekben az időkben a felhőlesnek korántsem ez a gondtalan verziója jut. Nekik jelenleg mesterséges, fegyverek okozta füstfelhőkkel kell nap mint nap szembenézniük.

palesztin

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top