+ Ajánló

Köztivál Őriszentpéteren

A köztivál a közvetlenség fesztiválja. Nyitott portákkal és nyílt szívű emberekkel. Irány Hétrétország!

Természetből a java – művészetből a magva, szól a köztivál jelmondata. Nyitott portákkal, nyíltszívű emberekkel és értelmes szórakozással várja az érdeklődőket a tizenharmadszor megrendezett „Hétrétország – a szerek és porták köztiválja“ augusztus 9-től 20-ig az Őrségben. 

Köztivál Őriszentpéteren

Köztivál? Igen, gyanúsan „fesztiválos“ hangzása van – mégsem teljesen az. A közvetlenség ünnepe. (Így, egyszerűen.) Ahol jó közeledni,közönyt levetve közvetlenkedni, közös ég alatt időzve játszani, s  látszani akár közössÉgnek. És persze nem tilos a „szórakozás” sem. Mert mindennek ideje van. Hétrétországnak 12 napja az évben, augusztusban, az Őrség páratlan szépségű vidékén.

Köztivál Őriszentpéteren

A  vissza-visszatérő zenészek közül többen is tiszteletüket teszik az idei köztiválon. Ferenczi György vendégül hívta a  kiváló jazz muzsikust, Fekete-Kovács Kornélt, ebből lesz a rendhagyó  Racka-Jazz. Both Miklós tavaly a FolkSide, idén a Palimo Story frontembereként ad koncertet. Hét roma fiatal játszik a Palimo Story 12 tagú bandájában, akiket országjáró tehetségkereső útja során talált meg és választott ki Both Miki. Zenéjükben jelen vannak a nagyvárosi hatások, ahogyan a hagyományos kultúra is. Lukács Miklós cimbalom művész sokféle formációban volt már Hétrétország vendége, idén a  saját nevével fémjelzett trióval jön, összetartozásukra utal a  program játékos címe: Cimbiózis.

Köztivál Őriszentpéteren

 10 éve alakult az amerikai rock klasszikus, Neil Young dalait éneklő Neil Young Sétány. Sülyi Péter fordításait és magyar kontextusba helyezett szövegeit Rátóti Zoltán, Huzella Péter, Tóth István és Jeney Szilveszter adják elő a  jubileumi koncerten. Jubilál a  Makám is: 30 éves fennállásuk alatt jópárszor megfordultak a  számukra kedves őrségi helyszíneken. Augusztus 20-án délelőtt családi koncerttel örvendeztetik meg az utolsó napig kitartó látogatókat.

Köztivál Őriszentpéteren

A  köztivál programjában irodalmi pódium műsorok és színházi előadások is jócskán szerepelnek. Harold Pinter: A gondnok című darabjának közkedvelt előadó hármasa: Katona Zoltán, Mucsi Zoltán és Scherer Péter. Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc Péntek&Robinson álnéven jelennek meg verses-zenés estjükön. A  felvidéki Csavar színház produkciója Gál Tamás Villon estje és az Asszony!!! című mesejáték. Családi közönségnek szól a felvidéki Écsi Gyöngyi meseszínháza, a  Zirano Bábszínház Pinokkió és Babszem Jankó című előadása, valamint a  Kalimpa Színház Égigérő fa című mesekoncertje. Az óvodás korúakat a zenés-mesés Iciri-piciri játszóház várja reggelente a köztiválon.

Közkedvelt éjszakai program a Csillagnéző az őriszentpéteri Csillagréten, vagy a SZALApART mozi filmklubjának vetítései. Igazi kuriózum Hétrétország 53 Vendégváró Nyitott Portája, ahol a “vizit órákban” várják az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a kézművesek műhelyeibe, a művészek műtermeibe, az őrségi emberek hétköznapi életébe.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top