+ Ajánló

Évek óta nem látott felállásban lép fel az Apokrif

Ezúttal egy nosztalgikus felhangoktól korántsem mentes, soron kívüli Apokrif-esten újra összeáll az „ős-apokrifosok” csapata, nevezetesen a lap első egy-két évfolyamának meghatározó szerzői, akik így, együtt már évek óta nem szerepeltek közösen.

Az Apokrif az ELTE BTK-n, 2007-ben alapított, országos terjesztésű irodalmi folyóirat. Az Apokrif célkitűzése egy irodalmi klikkeken, politikai és egyéb viszonyokon felülemelkedő, elsősorban fiatal szerzők műveit közlő folyóirat kiadása, valamint színvonalas irodalmi műhely megteremtése és életben tartása, továbbá szakmailag igényes fórum biztosítása a mindenkori pályakezdőknek, a legfiatalabb irodalmi generációknak – tájékoztat róluk wikipédiás szócikkük. 2007-ben alapította a folyóiratot Török Sándor Mátyás, Nyerges Gábor Ádám és Fráter Zoltán, irodalomtörténész, egyetemi docens.

apokrif szerk 2012 folyoirat

Nem sokkal ezután csatlakozott a szerkesztőséghez Tarcsay Zoltán, aki (szerkesztői tevékenységei mellett) mindmáig a lap arculatáért, külső megjelenésért is felelős. 2011-ben és 2012-ben új tagok csatlakoztak a szerkesztőséghez: Torma Mária előbb a kritikai majd a prózarovat rovatvezetőjeként, valamint Reichert Gábor előbb az Apokrif Online, majd a nyomtatott folyóirat kritikai rovatának szerkesztőjeként. Ezúttal egy nosztalgikus felhangoktól korántsem mentes, soron kívüli Apokrif-esten újra összeáll az „ős-apokrifosok” csapata, nevezetesen a lap első egy-két évfolyamának meghatározó szerzői, akik így, együtt már évek óta nem szerepeltek közösen. A belépés, mint mindig, ezúttal is ingyenes.

Időpont: 2014. augusztus 11. 19:00

Helyszín: Roham bár (1074, Bp., Dohány u. 22.)

Házigazda: Tamás Péter

Felolvasók: Evellei Kata, Nyerges Gábor Ádám, Stolcz Ádám, Tarcsay Zoltán, Török Sándor Mátyás

Zene: Palágyi László, egyszálgitárral

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top