+ Képzőművészet

3D-s vagina-modellek miatt került börtönbe

vagina

Igarashi kisasszony célja, hogy a női nemi szerv igenis legyen trendi és népszerű, sérelmezte továbbá, hogy míg a japán kultúrában a pénisz aranykorát éli (külön fesztivált is rendeznek a fallosznak), addig a vagina tabutémának számít.

  • vagina
  • vagina
  • vagina
  • vagina
  • vagina
  • vagina

Közszeméremsértés miatt letartóztattak egy japán művésznőt. Megumi Igarashi (42) bűne az volt, hogy 3D modelleket kreált saját vaginája alapján. A hatóságoknál legújabb alkotása miatt telt be a pohár, amely egy vagina formájú kajak lett volna. A kreációra még támogatókat is sikerült szerválni és az alkotó volt oly’ kedves és személyesen küldte el szponzorainak saját nemi szerve fotóit, hogy azok tisztában legyenek mihez is adják pénzüket. A hatóságoknál ez csapta ki a biztosítékot, ugyanis Japánban a genitáliafotó küldözgetése törvénybe ütközik.

vag2

A hölgy weboldalán hemzsegnek a különböző szilikoncsodák, melyek megalkotásánál a művész fő múzsája a saját vaginája volt. Igarashi kisasszony célja, hogy a női nemi szerv igenis legyen trendi és népszerű, sérelmezte továbbá, hogy míg a japán kultúrában a pénisz aranykorát éli (külön fesztivált is rendeznek a fallosznak), addig a vagina tabutémának számít.

A japán törvények értelmében, a televíziókban nem lehet mutatni nemi szerveket, kizárólag kitakart formában. Ezek alól a mangák és a képregények mentességet élveznek.

vag3

vag

A japán újságok szerint Igarashi tiltakozását fejezte ki az ellene felhozott rágalmakkal kapcsolatban:

Nem értek egyet a rendőrség vádjaival, miszerint amit tettem, az obszcén lenne. Számomra a vaginám olyan, mint a karom vagy a lábam. Nincs benne semmi trágár.

A művésznő mellett sokan kiállnak – elsősorban nők – de rengetegen támogatják a szigorú intézkedést – írta BBC NEWS.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top