+ Irodalom

Harper Lee tagad, mint a vízfolyás

harper lee

A Penguin 2011-ben a könyv beharangozásakor azt ígérte, hogy a kötet választ ad arra, miért hallgat ötven éve Harper Lee Truman Capote-hoz fűződő barátságáról.

Harper Lee, a Ne bántsátok a feketerigót! című regény szerzője ismét határozottan tagadta, hogy jóváhagyásával született volna a róla a napokban megjelent életrajzi kötet.

A 88 esztendős Lee a BBC News szerdai cikke szerint egy levelében leszögezte: hazugság minden olyan állítás, hogy bármilyen könyv elkészítésében együttműködött volna, és életében ilyesmire nem is fog sor kerülni.

Az egyetlen regényével Pulitzer-díjat nyert, és azóta nem publikáló írónő először 2011-ben cáfolta, hogy „áldását” adta volna a chicagói újságíró, Marja Mills The Mockingbird Next Door című könyvére. A kötet tervét bejelentő Mills, aki egy ideig Lee közelében élt, akkor azt állította, hogy műve az íróval, barátaival és családtagjaival készült beszélgetések nyomán készül.

A Penguin Press kiadó ugyanakkor kedden büszkén számolt be Mills könyvének megjelenéséről.

Marja Mills rendkívüli munkát végzett. Örömmel osztjuk meg történetét az olvasókkal a bölcs és csodálatos Lee nővérekről

– írták a közleményben.

Mills 2004-ben költözött Harper és Alice Lee szomszédságába, és 18 hónapig élt a környezetükben.

Nelle Harper Lee és Alice F. Lee tudott róla, hogy ezen a könyvön dolgozom. Azok a történetek, amiket megosztottak velem, és amelyeket a könyvben felidézek, magukért beszélnek – hangsúlyozta Mills.

A Penguin 2011-ben a könyv beharangozásakor azt ígérte, hogy a kötet választ ad arra, miért hallgat ötven éve Harper Lee Truman Capote-hoz fűződő barátságáról.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top