+ Pályázat

Street art pályázatot írtak ki a városliget tűzfalaira

városliget

A beérkezett kézzel rajzolt vagy számítógéppel tervezett munkákat a Városliget Zrt. mellett a Színes Város és a Design Terminál képviselőiből álló bíráló bizottság választja ki.

A Liget Budapest Projekt keretében kreatív pályázatot hirdet „színesLiget – Színezd ki a Ligetet!” címmel a Liget használaton kívüli betonfalainak megújítására és kifestésére a Városliget Zrt. és a Színes Város Csoport. A pályamunkákat augusztus 14-ig várják.

A kreatív pályázat célja, hogy a Városligetet ismerő, szerető, és használó lakosok közvetlen részesei lehessenek a megújuló park és a tematikus városrész kialakításának – közölte hétfőn a Színes Város Csoport.

A kiíró Városliget Zrt. olyan látványtervvel ellátott pályázatokat vár az Olof Palme Ház mögötti betonfalak üresen álló és kopott felületeinek kiszínesítésére, amelyek vizuálisan izgalmasabbá varázsolják a Városliget épületfalait. A beküldött pályázatoknak reflektálniuk kell a kultúra és a zöld területek kapcsolatára, és ki kell fejezniük, hogy mit jelent az embereknek ma a Városliget. Szempont ezen felül az eredeti ötlet, kreativitás, illetve, hogy a terv 4-8 nap alatt kivitelezhető legyen.

A beérkezett kézzel rajzolt vagy számítógéppel tervezett munkákat a Városliget Zrt. mellett a Színes Város és a Design Terminál képviselőiből álló bíráló bizottság választja ki. A megvalósított tervek alkotói a megjelenés lehetősége mellett készpénzt és ajándékutalványt is nyernek.

A Liget Budapest Projekt keretében április végén már hirdettek más pályázatokat is a főváros VI., VII. és XIV. kerületi középiskolás diákjai részére. Az egyik kiírás a Liget padjainak grafikai tervezésére hívta meg a fiatalokat, a másikon pedig megfogalmazhatták, hogy milyen lenne az a liget, amelyben szívesen töltetnék idejüket. A beérkezett pályaművekből 53 padtervet fognak megvalósítani a Városligetben, a győztes „Placc” tervet benyújtó diák pedig részt vehet majd a terület kialakításáért felelős szakmai csoport munkájában.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top