+ Ajánló

Stephen King újra lecsap

stephen king

Danny Torrance, az Álom doktor főszereplője azt is megérzi, ami csak történni fog, s jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett vele.

2014 július 11-én megjelenik az Európa Könyvkiadó gondozásában Stephen King klasszikus regénye, A ragyogás folytatása, az Álom doktor. A megjelenés előtt elindult a kiadó gondozásában Stephen King köteteinek önálló facebook oldala, a premier előtti éjszaka pedig a kiadó exkluzív bulira készül egy budapesti Alexandra Könyvesházban.

Július 10-én, egy nappal az Álom doktor hivatalos megjelenése előtt az Európa könyvkiadó exkluzív, premier előtti Stephen King Partyt szervez. Az estre a budapesti, Károly körúti Alexandra Könyvesházban kerül sor a hivatalos nyitva tartás után, 21 és 23 óra között. Az érdeklődők itt tudják majd először megvásárolni az Álom doktor című regényt, valamint játékok és értékes nyeremények várnak a vendégekre. Az Alexandra Könyvesház aznap az Álom doktor alakjaiba öltözik kívül-belül.

Az Európa Könyvkiadó az Álom doktor júliusi megjelenése előtt nem sokkal indította el azt a facebook oldalt, amely Stephen King magyar nyelven megjelenő könyveit és King személyét állítja középpontba. A 2014-es évben folyamatosan jelennek meg Kingtől újdonságok és régebbi kötetek újranyomásai is, amelyekről így az érdeklődők közvetlenül is kaphatnak információkat.

A ragyogás ma már etalon

– akár borzongató regényekről, akár horrorfilmekről esik szó. Mindenki ismeri a történetet a Colorado-hegység egyik magaslatán a hó miatt a világtól elzárt szállodáról, amelyben rémségek hátborzongató sorozata esett meg. Az itt megismert, ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett, most visszatér. Ugyanis az Álom doktor főszereplője nem más, mint Danny Torrance.

Dan már felnőttként, miután kigyógyult alkoholbetegségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.

Stephen King új regénye 2014 júliusában jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában, Szántó Judit kiváló fordításában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top