+ Ajánló

Öt előadó, akit mindenképp nézz meg a Volt fesztiválon

volt

Itt van pár tipp új kedvencek felfedezéséhez a Volt Fesztiválon!

A VOLT fesztivál húzóneveit senkinek nem kell bemutatni, de mit lehet csinálni a 9 órás idősávig? Hát nyilván zenét hallgatni, a maradék három nap elütéséhez itt van pár tipp új kedvencek felfedezéséhez.

Birdy (péntek 18:40, OTP Junior – Petőfi Rádió színpad)

Döbbenet, de a brit énekes-dalszerző lány, Birdy még mindig csak 18 éves, főleg ahhoz képest meglepő ez, hogy hazájában már 6 éve, mindössze 12 évesen megnyert egy tehetségkutató versenyt. Első lemeze 2011-ben jelent meg, de azon még csak feldolgozások szerepeltek, tavalyi lemezén (Fire Within) viszont már saját szerzeményei szerepeltek – első magyarországi fellépésén valószínűleg mindkét lemezről hallhatunk majd dalokat.

Milky Chance (péntek 20:00, OTP Junior – Petőfi Rádió színpad)

Birdyt a német Milky Chance duó követi az OTP színpadán. Az első lemezét tavaly kiadó zenekar akusztikus gitárra építő Stolen Dance c. videóklipje nagyot arat éppen a nagyvilágban. A pop és a folktronica között egyensúlyozó zenekarból még tényleg bármi lehet, a kortárs popzene szimpatikus kezdeményezési közé tartozik és a VOLT fesztiválon kiváló időben fognak játszani.

The Afghan Whigs (szombat 18:40, OTP Junior – Petőfi Rádió színpad)

Az Afghan Whigs az amerikai alternatív rockzene megkerülhetetlen zenekara, Greg Dulli énekes-gitáros (még: The Twilight Singers, The Gutter Twins) pedig a szcéna egyik aranycsinálója, Congregation és Gentlemen című lemezeik pedig megkérdőjelezhetetlen klasszikusok. Ennyit a szlogenekről, a tavalyelőtt újjáalakult zenekar koncertjét viszont tényleg nem érdemes kihagyni, ha az ember már a VOLT fesztiválon jár.

Volbeat (szombat 19:15, Telekom Nagyszínpad)

A Volbeat egy 2001-ben alakult dán metálzenekar, akik a szívüknek kedves metálzenét a szívüknek szintén kedves rock and roll-hatásokkal keverik. 2005 óta folyamatosan adogatják ki egyre sikeresebb lemezeiket, tavaly pedig a Pecsában is jártak, így az edzettebb rockhallgató számára aligha lehet ismeretlen a Volbeat név.

Hurts (szombat 21:00, Telekom Nagyszínpad)

Szerepeljen itt egy főműsoridős előadó is: a Hurts már szinte hazajár hozzánk, 2010-es felbukkanásuk óta már harmadszor játszik magyar színpadokon, a VOLT fesztiválon viszont először járnak. A ’80-as évek hűvös, de slágeres szintipopját megidéző zenekar nemrég adta ki második lemezét és biztosan menetel a világhír felé. Ráadásul legendás eleganciájukból a rekkenő hőségben sem szoktak lemondani, a hölgyek legnagyobb örömére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top