+ Film

Különdíjat kapott a Viharsarok a tajpeji filmfeszten

viharsarok

A film a kietlen magyar pusztában játszódik és egy végzetes, érzéki szerelmi háromszög történetén keresztül meséli el a fiatal felnőttkor szexuális identitás-keresésének drámáját.

Császi Ádám első játékfilmje, a Viharsarok nyerte el a tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrijének New Talent ( Új tehetség) elnevezésű különdíját Tajvanon.

Császi Ádámnak az idei Berlinalén bemutatott első játékfilmje, a Viharsarok Jim Taihuttu holland rendező alkotásával megosztva nyerte el a 16. tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrijének különdíját. Az elismerést a rendező személyesen vette át a szerda esti díjátadó ünnepségen – közölte a Magyar Filmunió csütörtökön.

A film a kietlen magyar pusztában játszódik és egy végzetes, érzéki szerelmi háromszög történetén keresztül meséli el a fiatal felnőttkor szexuális identitás-keresésének drámáját.

A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) látható. A Viharsarkot tavaly nyáron forgatták Császi Ádám mellett több pályakezdő alkotó közreműködésével, köztük a film operatőrével Rév Marcell-lel (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezővel. A rendező a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen írta.

A Magyar Nemzeti Filmalap a forgatókönyv fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta. A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában készült a Café Film és az I’m Film együttműködésével, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top