+ Fotó

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlány

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlány

Már nem csak a Facebookról, hanem Afrikából is ki akarják tiltani. Ahogy ez a nő gyilkol, egy bérgyilkosnak is dicsőségére válik.

Kendall Jones mosolygós, szőke, tizenkilenc éves texasi lakos.  Teljesen átlagos selfie-királynő is lehetne, ha éppen nem azzal szerzett volna hírnevet a Facebookon, hogy a saját maga által lemészárolt afrikai állatok tetemével pózol. Kikéri magának, ő bizony 13 éves kora óta vadász, és végtelenül büszke is a teljesítményére. Amúgy délutánonként, miután kezet mosott, hobbiból pompomlánykodik. Milyen lehet a szobája? Vajon rózsaszín Hello Kitty-masnikat köt az elejtett állatok levágott fejére, és úgy rakja ki őket a falra?

Nem csoda, hogy a lánykát már nem csak a Facebookról, hanem Afrikából is ki akarják tiltani – a Buzzfeed legalábbis két különböző, egyre több aláírást számláló petícióról számol be.

Jones Facebook-oldalának jelenleg mintegy 30 000 követője van, a Sportsman Channel ráadásul 2015-től tévéműsort szándékozik készíteni vadászkalandjairól.

Gyilok Barbie-t nem különösebben érdekli, hogy a vadászatot ellenzők folyamatosan támadják a közösségi oldalakon: az egyik Facebook-posztja szerint kifejezetten örül annak, hogy beszélnek róla, hiszen a felháborodás 48 óra leforgása alatt mintegy 600 újabb lájkhoz segítette hozzá.

Mit mondjak. Gratulálunk.

A képek alatt gyors, egymondatos “elemzést” végzek.

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányÍme az alsó gépállás kultuszépítő erejének példértékű kiaknázása

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányTökéletes Hollywood-mosoly, a klasszikus film stillek parafrázisa

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányKissé durva a kontraszt… a világos és sötét részek között

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányItt a fény-árnyék arányok artisztikus alkalmazása lehetett a cél

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányA magas szaturációnak hála lánykánk szeme gyönyörűen csillog

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányÁh igen, a lájkvadász (haha) sziluett-kép!

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányCím: Pózolj döglött állattal #7364548

Egzotikus állatokat gyilkol az amcsi pompomlányÉéés egy nem éppen kiegyensúlyozott kompozíció…

Női vadászokból egyébként nincs hiány, A vadász öl nevű aktivista csoport egy teljes galériát rakott össze a „munkájukat” dokumentáló képekből a már sokat emlegetett közösségi oldalon. Azt mindenki döntse el magának, hogy begerjed tőlük vagy instant hányingert kap, azt hiszem, az én álláspontom egyértelmű.

Ja, és ragadjuk meg a lehetőséget, hogy felemlegessük az egy hónapja kirobbant botrányt, amikor a Flavonos Gaál László úrról került fel a netre egy (azóta gondosan eltávolított, itt viszont még megtekinthető) videó, amiben éppen nemesi lelkének legszebb megnyilvánulásaként gyilkol oroszlánokat és más vadállatokat Afrikában. Nincs szükség kommentárra, az a büszke vigyor mindent elmond. Egy perc néma csend.

 

9 hozzászólás

9 Comments

 1. Száldobosi László szerint:

  Ez egy baromi barom megközelítése a vadászatnak. Azokról miért nem szól a fáma, akik szintén vadásznak, nagy pénzeket fizetnek érte, csak nem pompomlányok? Azok szintén megérdemelnék a megvetést (semjén zsolt, lázár jános, kádár jános stb.)
  Megint ez az álságos, nyálas, ócska amerikai megközelítés. A hülye magyar média pedig felkapja.

  • Magyar Vivien Magyar Vivien szerint:

   most ez az apropó, de ott van az utolsó bekezdés…

  • Kontextualizátor szerint:

   Van egy nagy skizma itt: a kapitalista politikusok valóban fizetnek, hogy pl. macskákra lövöldözzenek, mert ebben hatalom van.
   Kádár papa viszont egy olyan konstrukció keretében vett részt vadászaton, melyben a vadállomány betervezett visszanyesését kiadták a kijelölt nem-profiknak. Vagyis, míg a feudális korban, illetve a tőkés rendszerben kizárólag a privilégiumok tulajdonosai vadászhattak, akár kártékonyan is, addig szociban a népi elemeket kvázi “kárpótolták” a sok évszázados kirekesztettségért. ’89 óta pedig lehet újra sztárkultuszt űzni a “szécsényi” féle mészáros pszichopatáknak, és sóhajtozni, hogy micsoda férfi, hogy mindenre joga van, míg nekünk semmire…

 2. waddysno szerint:

  Hát
  sokmindent szeretnék itt mondani hirtelen

  pl a baglyok nem azok, aminek látszanak

  nahát
  nem védeni akarom a leányzót, de érdemes úgy utánaolvasni a történetének, hogy őt is meghallgatjuk

  ő pl iszonyú gazdag, és az apja is Afrika-vadász volt – ergo, így szocializálódott, ha jól emléxem az első szafariján kilenc-évesen vett részt – stb, szóval nem lájkvadász-vadász és hát így nőtt fel

  az hogy pompomlány, annak egy kicsit más a konnotációja az USA-ban – na mindegy, ettől még a pompomlányok általában tényleg csupán menőző kispicsák

  oké, lelövi az állatokat, mert trófeát szeretne, meg hogy meglegyen neki az öt nagyvad ésatöbbi, de! hogy ezt megtehesse iszonyat lóvét fizet a környező falvaknak, akik ráadásul cserébe megkapják és feldolgozhatják a kilőtt vad szinte minden trófeán túli részét – szerintem ez win-win szituáció – neki megvan a dicsőség, a afrikai falusiaknak meg pénz, kaja – ráadásul, ha jól vettem ki a szavaiból, a fenti képen látható oroszlánt is konkrétan kijelölték a kilövéshez, mert olyan öreg volt már

  mindegy
  Széchényi Zsigmond, Kittenberger könyveket írt vadászatairól, ő meg képeket tol fel a facebookra, bár látszólag nagy különbség, de végül is nem akkora az, hisz mindahányan csak dicsekednek

  a bejegyzéseiből, és írásaiból arra következtettek, hogy ő legalább tudja, hogy a világ többi részén az ottaniak élete nem habostorta, sőt, sok amerikaihoz képest tudja, hogy egyáltalán van a világnak többi része, és pl Afrika az nem egy ország

  azon felháborodni meg, hogy ahhoz, hogy egy állatot megegyünk előtte meg kell ölni – hát tán csak a vegáknak lehet jogos – de ezt sokszor körbejárták, nem is ragozom tovább, ez lerágott csont (pun intended)

  • bölöni gergő szerint:

   Afrika nem egy ország?
   Nahát!
   az meg mire mentség, hogy úgy szocializálódott. úgy szocializálódott a vak komondoros pöcs is, hogy asszony verve jó…. úgy szocializálódtak a politikusaink, hogy a közvagyon lopva jó, úgy szocializálódtak a romák….
   úgy szocializálódtunk mi, hogy a homoszexuális csak rohadt buzi!
   HA EZ MENTSÉG, AKKOR MINDEN RENDBEN VAN ÚGY, AHOGY VAN.
   NÉZZED, AHOGY ELLOPJÁK, MEGVERIK, TÖNKRETESZIK, SZÉTZÜLLESZTIK, MEGALÁZZÁK, LESZARJÁK!!!!
   ÍGY SZOCIALIZÁLÓDTAK?
   AKKOR OKÉ!

   • waddysno szerint:

    hehe
    ne kapd fel a vizet, és főleg ne menj ilyen messzire a következtetésekben, mert elkerülehetetlen torzításokhoz vezet

    az úgy szocializálódottat arra értettem (bár szerintem érted) hogy neki ez az életforma a természetes, a faterja egészen kicsi gyerekkora óta vitte őt vadászni mindenfelé, ésatöbbi ésatöbbi – szóval nem mittomén 18 éves korában jött rá arra, hogy ő ezzel majd sok lájkot gyűjthet a facebookon

    igazából nem menetségeket akartam keresni a leányzónak – bár kétségkívül úgyis lehet érteni a kommentemet, csak arra hívtam volna fel a figyelmet, hogy hallgattassék meg a másik fél is, illetve ne elvakultan, irigységből, vagy sokszor félreértelmezett állatvédelemből (vö: rántott hús) acsargó falkaként ugorjunk rá valakire aki vadászik – főleg ha egy szép szőke lány az – mérpedig most épp ezt teszi az internet arctalan népe – szőke, nő, gazdag, állatokat öl és még közszemlére is teszi? Akkor biztosan szemét, mocskos perverz, vérszomjas ostoba picsa lehet és megérdemli az ítéletet

    hát nem, a világ nem ilyen egyszerű, és a fekete és a fehér között végtelen az átmenetek száma

    kérdem én még egyszer, mi különbésg van közte és mondjuk Kittenberger vagy Széchenyi Zsigmond között?

    • bölöni gergő szerint:

     közte és kittenberger között a nagy különbség az idő.
     másképp, máskor: MÁS KOR.
     ez nem széchenyi zsiga bácsi világa!

     nem fekete-fehér, hanem sokszínű! de vannak olyan színek, melyektől feláll a szőr a hátamon.

    • Ed Karlsson szerint:

     „kérdem én még egyszer, mi különbésg van közte és mondjuk Kittenberger vagy Széchenyi Zsigmond között?”
     Bizony, ahogy bölöni gergő mondja, az idő.
     Az nagy különbség.
     Száz évvel ezelőtt irdatlanul sok vad volt Afrikában, és a vadászat is rusztikusabb (embert próbálóbb, természetesebb, veszélyesebb stb.) volt. Például nem vadaskertekből kergették ki a hízott nagymacskát, nyakán amúgy jeladóval.
     Kittenberger nem Hummeren vagy Range Roveren száguldozott, hanem napokig gyalogolt a vad után, a szafárija pár fekete volt, s ha ő elhibázta, nem sortűz védte a háta mögül, hanem futva nézhette, van-e még szabad fa, amire fölfér a többiek után, mellé.
     Egyszer leterítette egy sebzett oroszlán, túlélte, maga vágta le a roncsolt ujjpercét, aztán három hónapig lábadozott – de csak miután napokig utazott, hogy egyáltalán ellássák.
     A szőke cicának ilyesmikkel aligha kell számolnia.

 3. tré-fi szerint:

  Éljen soká’ Lafkádió, az oroszlán!!!!!!!
  Éljen soká’ Lafkádió, az oroszlán!!!!!!!
  Éljen soká’ Lafkádió, az oroszlán!!!!!!!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top