+ Film

Az óvszereket lyukasztó pap – film

pap

Van annak némi pikantériája, amikor szerb és horvát filmkészítők összeállnak, hogy egy vígjáték erejéig gyermekáldással bombázzanak meg egy falut. (Librarius-hír)

Van annak némi pikantériája, amikor szerb és horvát filmkészítők összeállnak, hogy egy vígjáték erejéig gyermekáldással bombázzanak meg egy falut.

A Pap gyermekei című film önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál egyik közönségkedvencét a legjobb vígjáték kategóriában Európa-filmdíjra jelölték, a Szaloniki és Pulai Filmfesztiválról pedig díjjal tért haza. A pap gyermekei hazájában nem csak az évben, de Horvátország fennállása óta az egyik legnépszerűbb hazai produkcióvá vált.

Rendezte: Vinko Bresan
Eredeti cím: Svecenikova djeca
Nemzetközi cím: The Priest’s Children
Gyártó: Interfilm
Hossz: 93 perc
Országos bemutató: 2014. július 17.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet.
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top