+ Zene

149 db ismeretlen Bob Dylan felvételre bukkantak

dylan

Dylan a manhattani házban bérelt stúdiónak lakást a hatvanas évek végén, és amikor kiköltözött, hátrahagyta olyan korai albumainak munkafelvételeit, mint a Nashville Skyline, a Self Portrait és a New Morning.

Dylan a manhattani házban bérelt stúdiónak lakást a hatvanas évek végén, és amikor kiköltözött, hátrahagyta olyan korai albumainak munkafelvételeit, mint a Nashville Skyline, a Self Portrait és a New Morning. A felvételek 40 évig porosodtak a lakásban – írta szerdán a New York Daily News amerikai napilap.

A lemezfelvételek nem a közönség számára készültek – idézte az újság Jeff Gold zenetörténészt, Dylan munkásságának kutatóját, akit a megtaláló kért fel a felvételek felbecsülésére.

Páratlan felfedezés. A hang minősége hihetetlenül jó. Ezek első generációs felvételek, közvetlenül az eredeti szalagról vágták őket.

A zenetörténész megkereste Bob Johnstont, Dylan egykori producerét, aki megerősítette, hogy ő küldte a hanglemez-felvételeket a dalszerző énekesnek Nashville-ből.

Dylan és Gold együtt dolgoztak a három album dalainak tökéletesítésén. Amikor Johnston befejezte egy dalváltozat keverését, sebtében felvételt készített róla, és elküldte Dylannak Manhattanbe. Az énekes meghallgatta ezeket stúdiójában, és jelezte véleményét Johnstonnak.

Néhány lemezborítón ott vannak Dylan jegyzetei azokról a gondolatairól, hogyan keverte Johnston a dalok különböző részeit.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top