+ Film

A Frank kísérőfilmje magyar animációs rövidfilm lesz

frank

Bucsi Réka filmje, a Symphony no. 42 a berlini filmfesztiválon is versenyzett idén a legjobb rövidfilmért járó díjért, illetve a drezdai filmfesztivált is megjárta. (Librarius-hír)

Július végén a magyar mozikba is megérkezik a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank című film, amely a papírmasé fejű címszereplő vezette zenekart mutatja be. Az abszurdnak tűnő alaphelyzet többé-kevésbé a valóságon alapul: Chris Sievey angol zenész és humorista alteregója volt Frank Sidebottom, aki a The Freshies nevű együttest erősítette a hetvenes években.

A Frank előtt magyar kísérőfilmet vetítenek a magyar mozik: Bucsi Réka diplomafilmjét, a Symphony no. 42-t. Bucsi Réka 2013-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ez a filmje pedig a berlini filmfesztiválon is versenyzett idén a legjobb rövidfilmért járó díjért, illetve a drezdai filmfesztivált is megjárta.

Frank

A 10 perces rövidfilm 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szürreális világképet. „Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák. A szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak” – így a szinopszis. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült film vágója Czakó Judit, producere Fülöp József volt. A Symphony no. 42 július 31-én debütál a magyar mozikban a Frankkel együtt.

A Frank előzetese:

A Symphony no. 42 előzetese:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top