+ Ajánló

Az ország legjobb sulizenekara – Dodgem együttes

dodgem

A nyáron szinte minden héten játszanak valahol, az énekeslány szerint „a koncertek nem fárasztóak, inkább energiát adnak. Inkább utána az iskolai pótlás fárasztó.”

Nemrégiben lezajlott a Be The First elnevezésű tehetségkutató verseny, amelyben Magyarország legjobb iskolás zenekarát keresték, a befutó végül a hódmezővásárhelyi Dodgem zenekar lett.

A Dodgem zenekar 2007-ben alakult, akkor a tagok még 6-8 évesek voltak. Azóta átestek pár tagcserén és immáron már hattagú zenekarként üzemelnek.

A zenekar főleg feldolgozásokat játszik, de már vannak saját dalaik is, amiket ismerősök írtak nekik, így például a videoklipes Csobbanj című dalt is egy rokonuk írta. A zenekar közös kedvencei közé tartozik Sting, Richard Bona, Boby McFerrin és a Jamirouquai. „Van olyan, amikor mi választunk egy számot, máskor meg a zenekarvezető választ nekünk egy számot és megmondjuk, hogy ez nekünk tetszik-e, vagy sem. Szinte mindig tetszik nekünk az a szám, amit a zenekarvezető választ nekünk.” – dicséri a zenekarvezető ízlését Kaszás Kristóf, aki mindössze 12 éves.

Az első kérdés, ami rögtön eszembe jut, hogy mennyire fegyelmezett a munka a próbákon. Tapasztalataim szerint időnként felnőtt emberek számára is megerőltető egy több órás próba, azonban a Dodgem háza táján nincs ok az aggodalomra: „A próbán fegyelem van, inkább a szünetekben hülyéskedünk.” – mondja a zenekar 14 éves basszusgitárosa, Melegh Tamás és ezzel nagyjából a többiek is egyetértenek.

A másik, hogy hogyan bírják a koncertezést, ugyanis a nyáron szinte minden héten játszanak valahol. A 14 éves énekeslány, Kelemen Bella szerint „a koncertek nem fárasztóak, inkább azok adnak energiát. Az utána lévő iskolai pótlás fárasztó inkább.” Mint mondják, a Be The First versenyen rendkívül erős volt a mezőny, így őket is meglepte az eredmény, ők már azzal is elégedettek lettek volna, ha a középdöntőig jutnak.

Így azonban ők léphettek fel a Sportarénában is a Viva Comet gálán. „Eszméletlen jó érzés volt amikor beléptünk a a Papp László Sportarénába és megláttuk a színpadot. Egy élmény volt annyi ember előtt játszani, és sok TV-ből ismert híresség jött szembe a folyosón.”- mondja a dobos Branovacki Dániel. A Dodgem zenekar további tervei pedig: rengeteg koncert és egy nagylemez.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top