+ Ajánló

Cyberdark kortárs zsoltárok – A Volkova Sisters újra itthon!

Magyarok, akik London legmenőbb underground klubjaiban lépnek fel és a Fehér Isten c. film betétdalát szerezték. Csütörtökön az A38-on leszel, pont.

A Volkova Sisters is jellegzetesen azok közé a hipertehetséges magyarok közé sorolható formáció, akiknek itthon van egy párszázas, rendíthetetlenül masszív rajongótábora, de ebből sajnos nem tudnak megélni se anyagilag se internacionális kreativitás-ügyileg. Ezért nemzetközi színvonalú, cyberpunk-neogótikus, eklektikus és sötét-elektronikus zenéjüknek szélesebb közönséget keresve megpattantak Londonba. Az albion fővárosában elképesztően kúl underground helyeken lépnek fel, a shoreditch-i hipszternegyedben az Old streeten és Hoxtonnál, majd Kingslanden (nem Kings Landingen!) és Stoke Newingtonon át egész a punk- és rocknegyed Camdenig.

A formáció 2009-ben látott napvilágot Sándor Dániel szintis és Berger Dalma vokálosok személyében, akikhez ugyanezen év végén csatlakozott Kovács Gergely (akit hazai téren leginkább a Soerii & Poolekből ismerünk) gitárral. Saját elmondásuk szerint zenéjük inspirációját a nyolcvanas évek újhullámos, sötét-melankólikus zenéi adták, amiből egy My Bloody Valentine és a Cocteau Twins közti indusztriális popzene született, némi európai hideghullámmal. A zeneíráson kívül mindhárman erősen alakítják a csapat vizuális és kreatív arculatát – így minden videójuk és megjelent albumborítójuk is teljesen házon belül születet.

Első albumuk a Venus Robot címet viseli és a The Muse in Music beválasztotta az Év EP-je díj jelöltjei közé. Az album cinikus állásfoglalás a párkapcsolatok mechanikusságáról, melyeket gyakran eleve elrendel az első szerelem forgatókönyve, de korunk szerelemfelfogásának karakterisztikáit is élesen megláthatjuk benne. Ezután 2011-ben három hétig Amerikában turnéztak, majd itthon is számos fesztiválon felléptek (pl. Fekete Zaj), 2012-ben megjelentették második albumukat HOPE címmel, ezután kicókmókoltak Londonba.

Karrierjük fontos állomása, hogy az idén Cannes-ban is bemutatott Fehér Isten // White God című Mundruczó filmben két szerzeménnyel is közreműködtek.

https://www.youtube.com/watch?v=5TRhz9fukV4

Most nem csak otthon merülhetünk el hidegrázósan egyedi zenei világukban, ha június 19-én, csütörtökön este az A38-ra látogatunk. Menjünk, emberek, hátha gondolnak egyet és végleg visszajönnek Magyarországra!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top