+ Irodalom

Háy János Beck Zolival felesel – videó

Háy János Beck Zolival felesel

Véletlen vagy okos húzás-e, hogy Háy a szövegében lebuzizza a keménytokkal mászkáló zenészeket és Beck Zoli mögött pontosan ilyen hangszertok fekszik.

Nem minden esetben szerencsések a felolvasós-zenélős közös estek. Sokszor tapasztaltam már, hogy a zene, a zenész valamiféle pótszerré válik az eseményen, penget vagy fúj néhányat, a közönség érdeklődést tettetve hallgatja, diszkréten dobbant ütemre a lábával és kivár. De az is hasonlóképpen kínos tud lenni, ha a verses-zenés közös estet a zenész viszi el a hátán. Tulajdonképpen két teljesen más fajta élményről van szó, amit nagyon nehéz úgy összehangolni, hogy ne az egyik vagy a másik érdekelje jobban a nézőt, hallgatót. Háy János és Beck Zoli neve azonban talán előre garancia volt a sikerre, a Margó Irodalmi Fesztivál Háy come Beck szójátékkal fémjelzett estje zsúfolásig tömte a Prezit.

Háy János Beck Zolival felesel

Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Versek, dalok, novellák. Kettős figyelem, közös játék. Kis szerelem, kis küzdelem az apákkal és az anyákkal, nagy küzdelem az idővel. Minden, ami jó, minden, ami rossz.

– ezekkel a szavak hirdette az eseményt a Margó a Facebook-on. Határbontás, szépirodalom, popkultúra – csalogató szavak. De csalogatóbb-e Beck Zoli, a 30Y zenekar frontemberének, a tinilányok abszolút kedvencének becses neve? Abszolút. A Prezi előtt kígyózó sorban nem sok kislány vehetett volna büntetlenül alkoholt vagy cigarettát.

Kétségtelen azonban, hogy ez az est még véletlenül se volt kínos, még csak hatásvadász sem. Valami olyasmi történt, hogy Háy János a második felolvasott szövegével, amely a gitározás és a csajozás örök szimbiózisáról szólt, elindított egy párbeszédet Beck Zoli felé. Különös véletlen vagy okos húzás-e, hogy Háy a szövegében lebuzizza a keménytokkal mászkáló zenészeket és Beck Zoli mögött pontosan ilyen hangszertok fekszik, nem tudni. Ezen a ponton kezdett el mindenki harsányan és őszintén nevetni, kacagni, legrosszabb esetben fülig érő szájjal mosolyogni. Működött.

Háy János Beck Zolival felesel

Háy János Beck Zolival felesel

A nevetés nevetést generál, Háy tovább olvas, Beck Zoli tovább játszik néha picit tőle függetlenül, de legtöbbször a szövegek mellé és alá. Videónkban most meglesheted a legjobb pillanatokat:

Iratkozzatok fel YouTube csatornánkra!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top