+ Ajánló

Végre nyár! Újra Kultkikötő!

KULTKIKOTO kultkikötő

Az elmúlt években is sokat tettek a Kultkikötőben, hogy felülírják a Magyar Tengerhez kötött rossz sztereotípiákat. Úgy látszik, lehet még fokozni a tempót!

  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • KULTKIKOTO kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • kultkikötő
  • KULTKIKOTO kultkikötő

Szombaton, Halász Judit koncertjével kezdődik a Kultkikötő egész nyáron át tartó programsorozata, amely – a Kelén fedélzetén megtartott sajtótájékoztató szerint – még a tavalyinál is sűrűbb, tartalmasabb és kiterjedtebb lesz.

Úgy gondolom, sokan vagyunk, akik a balatoni kötödéshez szervesen kapcsolódó észak-dél (mármint északi- és déli part) hagyományos ellentétén és rivalizálásán túllépve örömmel veszik, hogy a két oldal egyre intenzívebb együttműködésének következményeként a Balatonról legalább a nyári időszakban lehull a kulturális kóma bélyege. A sajtótájékoztatón nyilvánvalóvá vált, hogy a Kultkikötő, Balatonföldvár önkormányzata és a Balatoni Hajózási rt. is felismerte a hosszú távú tervezésben és az együttműködésben rejlő lehetőségeket.
A tikkasztó nyárkezdő kánikulában – irigykedjen az drága Olvasó! – sikerült olyan fesztelen és tartalmas sajtótájékoztatót összehozni, ahol végre öröm volt újságírónak lenni! (Nem szokás erről írni, de a sajtótájékoztató általában a kellemetlen feszengés helye a tájékoztatást adónak, s néha még a bértollnokoknak is. Na, itt ilyesmi nem volt, újságíróként is elhittem, hogy jó portékát árulnak a Kultkikötő cégér alatt.) A rendezvény nyitásaként és a végén, míg kikötött a hajó a HUPS-CREW zenekar mulattatta az összegyűlteket. Nem mellesleg ők jegyzik a Kultkikötő idei reklámspotját is.

A kilencedik szezonját nyitó Kultkikötő 2030-ig szóló – hány éves leszel akkor? – együttműködést kötött a balatonföldvári önkormányzattal, s ráadásul a helyszínen írták alá a stratégiai együttműködési szerződést a BAHART rt-vel.

Nagy Viktor, a Kultkikötőt működtető Összpróba Alapítvány vezetője csillogó szemmel mesélt (tényleg!) a várható programokról, például a június végére tervezett Manhoff komédia bemutatójáról – a majdnem Tihanyig tartó hajóúton részt vett Pelsőczy Réka, a darab rendezője, és a Felixet alakító Szabó Kimmel Tamás és partnere, Jordán Adél. A nyári fellépők közül jelen volt Szerednyei Béla is, akiről tudható, hogy a vitorlázás szerelmeseként amúgy is ezer szállal kötődik a Balatonhoz.

A Kultkikötő programjairól csak a teljesség igényének illúzióját félretéve lehet szólni! Júliusban – többek között – lesz Amadeus Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, a „Hitted volna?” Hernádi Judittal és Kern Andrással, a budapesti Játékszín „Bányavirág” produkciója László Zsolt, Stohl András főszereplésével Az új néven futó Honvéd Táncszínház a „Csárdás!”-sal, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezésével, a „Páratlan páros” című bohózattal érkezik. Szokás szerint készülődhetnek a Quimby rajongók is!

Július 10-én kerül a nézők elő a Gerlóczy Márton regényéből készített „Csemegepultos naplója” Göttinger Pál rendezésében..

Augusztus? Sorolohatatlan!

L’art pour L’art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkciós Iroda előadásai… No, meg a Budapest Bár is a Kultkikötőbe érkezik.

Az új évad dicséretes újítása, hogy a határon túliak is megmutatkozási lehetőséghez jutnak: a Szabadkai Népszínház a „Szomorú vasárnap” című előadással látható majd, valamint vendégünk lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás is.

 

Látszólag csak érintőleges a kapcsolat, de Balatonföldváron még Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság is lesz!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top