+ Ajánló

Fiesztázz és készíts chevichét a spanyol Día E napon – ¡Me Gusta!

spanyol

Merülj el a flamenco dallamaiban az A38-on és sajátíts el Andok-béli recepteket a spanyol nyelv magyarországi örömünnepén. Jó lesz? ¡SÍ!

A spanyol nyelvet több, mint 500 millióan beszélik. Gondoltad volna, hogy a spanyol  a második a világon, mint anyanyelv, második nyelv a nemzetközi kommunikációban és emellett a második leggyakrabban használt nyelv a világ két  legfontosabb internetes hálózaton: Facebook  és Twitter valamint a harmadik legyakrabban használt nyelv az Interneten. Ebből a célból  a Cervantes Intézet hatodik alkalommal, június 21-én  rendezi meg  a Día E napot, hogy mindannyian ünnepeljük a közösen beszélt nyelvet.

Az intézet az iberoamerikai nagykövetségekkel várja a résztvevőket  nyílt nappal és gyerekprogramokkal.  Valamennyi Magarországon képvisletettel rendelkező Latin-Amerikai Nagykövetség számos érdekes, az országát bemutató programmal készül. A programban szerepel próbaóra, sorsolás, műhely és  gyerekfoglalkozás. A résztvevők gasztronómiai kóstolókkal is váják az érdeklődőket. Elsajátíthatják többek között a venezuelai Arepa és az ecuadori Ceviche készítésének fortélyait.

A spanyol nap előestéjén egy igazi Fiesztára invitálnak a szervezők mindenkit az A38 hajóra!

Tomasito, a flamenco-komikus az A38-ra látogat

Tomasito, a flamenco-komikus az A38-ra látogat

A Zene Napja alkalmából június 20.-án pénteken egy rendkívűl szórakoztató előadó érkezik az a38 hajóra. A flamenco műfaját egyedien értelmezve és a különböző zenei stílusokkal vegyítve Spanyolország egyik legnépszerűbb flamenco-sztárja, táncosa (táncos-komikusa) és énekese Tomasito ad egy üdítő igazi spanyolos hangulatú koncertet. Tomasito szakít a flamenco nálunk jobban ismert tragikus-erotikus hagyományával, és inkább a felszabadultságot helyezi előtérbe. Egyedülálló bájjal és humorral adja elő rapből, hiphopból, funkyból, soulból, andalúz és cigány hagyományból és persze spanyol folklórból összegyúrt számait.

Helyszín: Budapesti Cervantes Intézet – 1064, Vörösmarty u.32 és  A38 hajó – Petőfi híd, budai hídfő.

2014. június 20. 19:30 és június 21.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top