+ Ajánló

„Ájronméden” és a korszerűtlen gondolatok

„A metálból ki fogsz nőni, kiskomám!” – mondta egy családon belüli jóakaróm, amikor éppen aktuális kedvenc metálzenekaraimat mutogattam neki a végnapjait élő kazettás magnómon. Én tizenhárom éves voltam és elképzelhetetlennek tűnt ez a szégyen: képtelen voltam elképzelni a villanygitáron túli életet. Azt gondoltam akkor, hogy amennyiben egyszer kinövök a metálzenéből, akkor én is automatikusan olyan öltönyös-pilótatáskás kispolgár leszek, akiktől úgy irtóztam a villamoson.

iron maiden eddie Ugyan jobban szerettem a Judas Priestet az Iron Maidennél, mégis megszakadt a szívem, amikor 2003 júniusában a Maiden a Pecsa szabadterén játszott, én meg az ágyamban feküdtem a nyitott ablak mellett. Akkoriban még házibuliba is alig járhattam el, nemhogy metálkoncertre. De legalább nem laktunk túl messze a Városligettől, ezért kedvező széljárás esetén néha eljutottak hozzám hangfoszlányok, néhol még azt is tudtam, hogy éppen melyik számot játssza a Maiden. De ez nem sokat enyhített a szívfájdalmamon, ahogy az sem, hogy másnap a gimnazista srácok „életem bulija volt!!!”-felkiáltással jöttek suliba. Mi meg baromira irigyeltük őket a haverjaimmal, leszámítva a sápadt arcszínüket meg a begyógyult szemeiket.

Aztán a lehetetlen tényleg megtörtént. Nagyjából két évvel később felkeltem egy reggelen, elmentem iskolába (ott még minden rendben volt), aztán hazamentem. Megcsináltam a leckét és bekapcsoltam a cd-lejátszót, amire kénytelen voltam áttérni a magnóm bekrepálása után. Ekkor jött a döbbenet: öt másodperc után léptettem minden számot. Untam az összeset. Meguntam a metált.

Este ismét az Arénában játszik az Iron Maiden és 2003 óta ez lesz talán a negyedik, amit kihagyok. A város ma tele van Maiden-pólós srácokkal, akik alighanem életük bulijára készülődnek. Nekem is volt ilyen pólóm, csak sajnos már kihíztam. Viszont este épp lesz egy kis időm, úgyhogy elmegyek, nézek magamnak valami jó pilótatáskát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top