+ Film

Tökéletes filmképek Twitteren

Az élet fája_Lubezki

Tudtad, hogy a világ egyik legjobb operatőre fent van Instagramon?

Egy lelkes filmrajongó és készítő, Geoff Todd nemrég indította A tökéletes beállítás elnevezéssel azt a Twittert, amelyen klasszikus és kortárs filmek emlékezetes kompozícióit osztja meg követőivel.

A képek mellett a film címén kívül az operatőr és a rendező neve szerepel, a cél semmi más, csak a filmművészet ünneplése: azoknak a pillanatoknak a megragadása, amikor az alkotóknak sikerült egyetlen kompozícióba sűríteni a film atmoszféráját, lényegét. Ezek azok a képek, amelyeket szemlélve úgy érezzük, hogy minden tökéletesen a helyén van.

Todd azt írja: remélhetőleg a vállalkozás hozzájárul a tökéletes kompozíciók új generációjának megszületéséhez.

Az oldal 822 tweetjével mindenesetre majdnem 51 000 követőt szedett már össze. Alább az aktuális kedvenceink:

Nemcsak Twitteren lehet találkozni tökéletes kompozíciókkal: pár hónapja hozta le a Slate magazin, hogy a világ egyik legjobb operatőre chivexp néven fent van Instagramon és gyönyörű fényképeket oszt meg követőivel. Emmanuel Lubezkit, többek között az Anyádat is, Az új világ, az Égető bizonyíték, Az ember gyermeke, Az élet fája és a Gravitáció operatőrét eddig hatszor jelölték Oscar-díjra, és ez meglátszik fényképein is.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a majdnem 500 kép mindegyike mesteri. Alább kigyűjtöttük a kedvenceinket, de nagyjából így nézne ki egy véletlenszerű válogatás is. A főleg utazásélményeit, néha mindennapjait, ritkábban filmjeinek díszletét megörökítő operatőrt durván 47 000-en követik Instagramon. (Azt hozzá kell tenni, hogy sok Instagram felhasználóval ellentétben, a képeit Lubezki nem mobiltelefonnal készíti.)

lubezki

lubezki

lubezki

lubezki

EL_2

EL4

További lélegzetelállító képek Lubezki Instagramján, vagyis itt, még több tökéletes filmkép a One Perfect Shot nevű twitteren, vagyis itt.

A borítóképen Az élet fája című film egyik tökéletes beállítása látható, amit Lubezki rögzített.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top