+ Képzőművészet

Képen kenték Erzsébet királynét – Tűzfalrehab Erzsébetvárosban

Az elkészült alkotás tökéletes lehetne, ha nem csücsülne a híres királyné alatt egy margarinképű figura.

Ecseteiknek már több ezer négyzetméter falfelület „esett áldozatul”, s most a Tűzfalrehab 2014 programban újra festéket ragadtak, hogy pemzlijük alá vegyék a Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalát.

Számtalan privát megrendelésük mellett a Neopaint 2010 óta állítja megannyi ecsetét és festékét a városszépítés szolgálatába. A VII. kerület csak úgy hemzseg a sokszínű és igényes tűzfaltól, legyen az egy játszótéri fal feltuningolása vagy a közeli varroda promotálása.

Az urban art friss véradói

ismét azt az utcát választották bevetésük helyszínéül, melyen egyik korábbi, grandiózus kreációjuk is megtalálható, méltóképpen tisztelegve az egykor szebb napokat is látott magyar futball válogatott 6:3-as győzelmének. Most – szintén a Rumbach utcában – egy kisebb területnyi falat mártottak festékfürdőbe, hogy a málladozó falak hamujából, újraéledjen maga a kerület névadója, Erzsébet királyné.

A sokat megjárt fal,

korábban igazi urban art kollázs volt: tag-hegyek, sticker halmok és graffiti kupacok melegágya. A 6 méter széles és 16 méter magas felületen most Sisi mellett a kerület főbb utcanevei, illetve a városrész történelme is megtalálható, szigorúan követve a századforduló tipográfia és színbeli designját.

Az elkészült alkotás tökéletes lehetne, ha nem csücsülne a híres királyné alatt egy hirdetőtábla, melyen jelenleg egy margarinképű figura buzdít a növekedési hitelprogramban való részvételre. Persze ez már csomókeresés a kákán, a festmény így is illusztrisra és látványosra sikerült, mely hűen állít emléket Erzsébetváros történelmének.

A festményforradalomnak még nincs vége,

a Neopaint már most több fal kipácolására kapott engedélyt, így legnagyobb örömünkre, gombamód fognak szaporodni a tarkabarka tűzfalak, hogy méltóképpen szálljanak szembe a szürkeséggel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top