+ Interjú

Sodródtam az árral – Losonczi Kata interjú

Ha az ember olyan dolgokat végezhet, amiket nagyon szeret, akkor könnyen juthat idő bármire.

Színésznő. Pályafutását a Győri Nemzeti Színház stúdiósaként kezdte. 2006-ban végzett a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karának színész szakán. Ezt követően Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja volt, majd 2010-től a Magyar Színház művésze.

Hogyan lesz egy győri lányból színésznő Pesten?

Úgy, hogy ide szerződik. Középiskolás éveim alatt indította el a győri Nemzeti Színház saját stúdióját. Oda jártam, iskola melletti elfoglaltság volt, heti egy alkalommal. Nagyon jó társaság alakult ott ki, és rögtön beleszerettem a színházba. Az eltöltött évek alatt megszerzett tapasztalatok és élmények indítottak el arra, hogy a színészmesterséget válasszam. Aztán ahogy indult Kaposváron a színészképzés, jelentkeztem oda és szerencsémre fel is vettek. Babarczy László volt az osztályfőnökünk, de többek között tanított még Kelemen József, Znamenák István és Kocsis Pál is. Ez a képzés három éves volt és ezután rögtön szerződést kaptam Nyíregyházára a Móricz Zsigmond Színházba. És ezután következett Budapest. Azaz érdekes, hogy soha semmit nem határoztam el, sose volt bennem semmilyen prekoncepció, hogy ez lesz, vagy annak az ellenkezője. Sodródtam az árral, mentem mindig a történésekkel együtt.

Mesélnél a Nyíregyházán eltöltött évekről?

A Színház igazgatója Tasnádi Csaba leszerződtetett és négy fantasztikus évadot töltöttem ott. Egyből ugrás volt ez a mélyvízbe, ugyanis nagyon sokat játszottam ott. Lehetőséget kaptam a Tasnádi István által írt Finito és a Rovarok, Weöres Sándor A kétfejű fenevad, Erdős Virág Merénylet, Ibsen: Peer Gynt című előadásban játszani. De szerepet kaptam a Szörényi – Bródy szerzőpáros rockballadájában, a Kőmíves Kelemen-ben, a Veszedelmes viszonyok-ban játszottam, valamint megmutathattam magam a Száz év magány-ban, és Az ember tragédiájában is. Rengeteget játszottam, rengeteget tanultam, az ott eltöltött évek adtak egyfajta alapot a későbbiekhez.

Miket játszol most a Magyar Színházban?

Jelenleg a Rumini című tengerész- mesejátékának színpadi változatában, amit Berg Judit írt. Továbbá Kriszta szerepét játszom A kisfiú meg az oroszlánok című Lázár Ervin mesében, Tertulliát alakítom Füst Milán Catullus címmel írt drámájában. A Kancá szerepét játszom Tasnádi István Közellenségében, ami egy Kolhaas Mihály – adaptáció, sajátos megfogalmazásban, Kolhaas lovainak a szemszögéből mutatjuk az eseményeket, valamint játszom még Böszörményi Gyula: Almaszósz című meséjében is.

Sok darabban játszol. Az anyaság mellet, hogy jut idő minderre?

Ha az ember olyan dolgokat végezhet, amiket nagyon szeret, akkor könnyen juthat idő bármire.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top