+ Film

Magyarok a Barcáért

Hangolj a világbajnokságra Kubalával, Kocsissal és Cziborral!

A 24. Mediawave Film és Zenei Együttléten bemutatásra kerül Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmje. A Komáromban rendezett Együttléten egy kispályás futballmérkőzéssel is megemlékeznek a komáromi származású Czibor Zoltánról.

A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmet május 3-án vetítik az Erődben. A film a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását mutatja be. A Barcelona mai sikereinek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt, mint a „gólgyáros” Kubalának, vagy az „aranyfejű” Kocsisnak.

A Magyar Mecenatúra Program, az MLSZ és a Vasas Kubala Akadámia támogatásával létrejött dokumentumfilmmel a komáromiaknak is szeretnének kedveskedni az alkotók és a szervezők, ugyanis a film egyik főszereplője a város híres futballistája, a ,,rongylábú’’ Czibor Zoltán, akit Spanyolországban csak ,,az őrült bohóc” néven emlegettek, és aki az 50-es évek végén a katalán közönség kedvencévé vált.

A dokumentumfilmet, amelyet május 22-től a mozikban is meg lehet tekinteni, május 3-án 14:00 órától vetítik a Monostori Erődben. A filmet követően a Mediawave szervezők és az MTVA válogatott Czibor Zoltán tiszteletére futballkupát rendez, amelyen játszik majd a film rendezője, Kocsis Tibor, valamint Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója, és a támogatók képviseletében Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja is pályára lép.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top