+ Képzőművészet

Mobil szeretők

Banksy, a titokzatos graffitis honlapján számolt be legfrissebb alkotásáról, de annak helyét nem közölte. Keresik.

Banksy, a titokzatos graffitis honlapján számolt be legfrissebb alkotásáról, de annak helyét nem közölte. Keresik.

A mű fekete-fehér, sablonnal készült munkának látszik, téglafalból nyíló sötét ajtóra festette. A képen ölelkező szerelmesek láthatók, akik azonban egymás válla fölött átnézve a mobiljukra bámulnak – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.

Banksy a minden további információ nélkül feltöltött képpel kimondatlanul is arra biztatta rajongóit, hogy vegyék nyakukba az utcákat, és telefonjaikat félretéve személyesen kutassák fel a festmény lelőhelyét. A macskaköves utca és a sárga útjelzések arra utalnak, hogy a rajongók által Mobil szeretők címen emlegetett alkotás valahol Angliában lehet.

A bristoli graffitis, aki nem fedi fel kilétét, tavaly New Yorkban dolgozott. Majdnem minden nap festett egy új képet vagy készített egy szobrot, installációt. A művei iránt lelkesedő közönség igyekezett minél hamarabb megtalálni az alkotásokat, mivel előfordult, hogy más művészek belefestettek a képeibe, esetleg a munkáját ellenzők tönkretették vagy eltávolították azokat. Banksy mindig közterületeken készíti munkáit, amelyekért aukciókon sok százezer fontot fizetnek ki a gyűjtők.

http://banksy.co.uk

http://banksy.co.uk

Az mű megjelenése előtt néhány órával az angliai Cheltenhamben, a kormányzati kommunikációs központ közelében egy szintén neki tulajdonított művet fedeztek fel, amely azonban egyelőre nem került fel a művész honlapjára. A falra festett kép egy megrongált telefonfülke két oldalán három ügynököt ábrázol, akik telefonbeszélgetéseket hallgatnak le.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top