+ Zene

Húsz év után újra Nirvana

nirvana

Titkos minikoncerten, mindössze 200 néző előtt ismét színpadra lépett a Nirvana. Ha nem voltál ott, most ott lehetsz.

Egy titkos minikoncerten, mindössze 200 néző előtt húsz év szünet után ismét színpadra lépett a Nirvana. A legendás amerikai grunge bandában Kurt Cobaint, a két évtizeddel ezelőtt öngyilkosságot elkövetett frontembert több énekes, köztük Joan Jett helyettesítette.

A Nirvanát csütörtökön New Yorkban iktatták be a Rock And Roll Hírességek Csarnokába Peter Gabriel, a Kiss, a Hall & Oates, Linda Ronstadt, Cat Stevens és Bruce Springsteen együttese, az E Street Band társaságában. A Nirvana két életben maradt tagja, Krist Novoselic basszusgitáros és Dave Grohl dobos az ünnepséghez kapcsolódva adott egy titkos koncertet a brooklyni Saint Vitus bárban – írta pénteken az It’s All Indie zenei blog.

Joan Jett, aki Blackhearts nevű zenekarával vált híressé a nyolcvanas években, a Nirvana legnagyobb sikerét, a Smells Like Teen Spiritet énekelte el, a fiatalabb generációhoz tartozó St. Vincent a Heart Shaped Boxot adta elő, elhangzott továbbá az All Apologies, amelyben a mindössze 17 éves új-zélandi csillag, Lorde, valamint a Sonic Youth-ből ismert Kim Gordon segített be.

A Nirvana utolsó koncertjét 1994. március 1-jén adta Münchenben, az együttes frontembere, Kurt Cobain alig egy hónappal később, április 5-én fejbe lőtte magát vidéki otthonában. A zenekar mindössze három stúdióalbumot készített – Bleach (1989), Nevermind (1991), In Utero (1993) -, de napjainkig összesen 75 millió lemezt adott el világszerte. A csapat és Cobain hatása szinte felmérhetetlen a világ rockzenéjére. Dave Grohl dobos az elmúlt két évtizedben saját zenekara, a Foo Fighters élén lett sikeres, mint gitáros-énekes.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top