+ Irodalom

Versmaraton: 70 kortárs költő olvas

A Versmaratonon közös vers is születik: az elsőként felolvasó költő írja a kezdő sort, majd a fellépők egy-egy sorral bővítik.

Negyedik alkalommal szervezték meg a Versmaratont, amelyet első alkalommal a Magyar Rádió Márványtermében, azóta pedig a Thália Színházban rendeznek meg.

A felolvasással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a mai költészet is létezik, kortárs költők is írnak verseket, nem is rosszakat.

A költők saját maguk mondják el verseiket, nem színészek előadásában hangzanak el. Ha rosszabbul is mondja a szerző versét egy színésznél, az az értelmezési módszer, ahogy ő felolvassa, akkor is fontos kordokumentum marad.

A Versmaratonon közös vers is születik: az elsőként felolvasó költő írja a kezdő sort, majd a fellépők egy-egy sorral folyamatosan bővítik a költeményt, este pedig a teljes mű elhangzik.

A színpadi fellépés után a Thália Színház látványstúdiójában beszélgetnek a költőkkel, akik ez alkalommal a verseik közül a kedvencüket olvashatják fel. A műsorba a Kossuth Rádió élőben többször bekapcsolódik, valamint a közmédia televíziós csatornáinak kulturális műsorai is beszámolnak a Versmaratonról.

(szemelvények egy MTI hírből)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top