+ Irodalom

Fogadj örökbe Madách-könyvet!

Madách

Egy könyvet többen is örökbe fogadhatnak, az aktusról emléklapot kapsz, a neved pedig a kötetben őrzik.

Első és második kiadású Madách-köteteket állított ki és fogadtatott örökbe olvasóival a Balassi Bálint Megyei Könyvtár pénteken, Salgótarjánban. A huszonnyolc értékes könyvet december 31-ig, a Madách-emlékév végéig tekinthetik meg és fogadhatják örökbe a látogatók.

Molnár Éva elmondta: a Madách-emlékév keretében rendezett kiállításukkal Madách Imre műveinek az olvasására szeretnék ösztönözni a könyvtárlátogatókat. A tárlaton látható egyebek közt az 1884-es, az Atheneum Nyomda által kiadott Az ember tragédiája, illetve a műnek az aranybetűkkel díszített, valamint a Zichy Mihály grafikáival illusztrált kiadása is.

Az igazgató hozzátette, hogy egy-egy könyvet többen is örökbe fogadhatnak, az aktusról mindenki emléklapot kap, az örökbefogadók nevét pedig mindegyik kötetben listán őrzik majd.

A könyvtárigazgató közölte továbbá, hogy májusban Az ember tragédiája színeit fizikailag is megjelenítik a könyvtárban, az olvasóterem egy-egy sarkában nem csupán az adott fejezetet, hanem az adott városhoz tartozó irodalmi, kulturális emlékeket is bemutatják, a kiállítást pedig különböző műtárgyakkal színesítik.

Szólt arról is, hogy a könyvtár által kiadott Palócföld folyóirat az év során különszámmal tiszteleg Madách Imre előtt, a periodikában a szerző által ihletett kortárs művek lesznek olvashatók.

A tárlatnyitóra Az ember tragédiájának harmadik kiadásával érkezett a város polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda, aki egy korábbi kiadást örökbe is fogadott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top