+ Zene

Kapcában jár a bakelit-elit

Aszfaltra sercintenek Szegeden a karcos klubtagok a Legendás Lemezek Lemezbörzéjén.

Szegedi Vinyl Day, II. Legendás Lemezek Lemezbörze, Karcosok klubja workshop, Hip-hop Funk buli, Kapca Kávézó és mulató, 2014. április 5., szombat 10.00-06.00, Szeged, Rákóczi tér 1.

Második alkalommal rendeznek Legendás Lemezek Lemezbörzét a város egyik egyre szebben virágzó bulihelyén, az alsóvárosi Kapca mulatóban. Napközben a Kapca udvar és nagyterem vinil-őrültekkel, bakelitlovagokkal és a technológia egyéb művelőivel, őrültjeivel és az ő kütyüikkel lesz tele. Adnak-vesznek, barna korongokkal szeretkeznek.
Délután az újjáélesztett Karcosok klubja workshopja fut. Az avatott barázdabillegetők és lemeztolók a vinil-szkreccs művészetét magyarázzák és mutatják az önjelölt hallgatóknak. A csapat és szervezők célja a hazánkban ma már szinte avulófélben lévő hip-hop dj kultúra (Turntablizm) népszerűsítése, újabb követők toborzása, azok felkarolása és tehetséggondozása.

A hip-hop több mint zene. A kifejezés egy egész kultúrára vonatkozik, a fiatalság szórakozását és önkifejezési módját meghatározó vonal. A hip-hop a napi élet sűrűbb és ritkásabb pillanatairól mond frankót, rendre beszól a hatalomnak egyszer szövegeléssel, aztán graffitival, tánccal, és ahogy most Szegeden, lemezlovas-bravúrokkal. Jaj, nehogy összetévesszük a kommersz rappel, mert az a műfaj ehhez képest rasszista, sovén és pöffeszkedő!
Este pedig Karcosok klubja buli lesz kifulladásig három DJ-scratch nagymesterrel. Dugo, Q-Cee, Sonnykraft megmutatja, hogy nem csak a punk, de a hip-hop és funk sem halott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top