+ Fotó

Örök szerelem Lauren Fleishman-tól

A Love Ever After projekt: szerelmespárok, akik több, mint fél évszázadot töltöttek együtt.

A Love Ever After projekt: szerelmespárok, akik több, mint fél évszázadot töltöttek együtt.

Lauren Fleishman Brooklynban született fotós, aki főleg New Yorkban és Párizsban dolgozik. Kliensei között szerepel a New York Times, a Newsweek és a Time Magazine is. Egyéni hangulatú fotográfiái és sorozatai nem a harsány szenzációhajhászás trendi dokumentumai, sokkal inkább a hétköznapi élet finomságainak és apró – de fontos! – mozzanatainak lenyomatai. Szinte abszurdba hajló, mégis könnyen dekódolhatónak tűnő projektje – melynek külön oldalt nyitott az interneten – a saját mindennapi reggelijét dokumentálja. A képekhez időpontot és helyszínt is társítva készít sajátos szempontú naplót.

Saját bevallása szerint nagyszüleinek bensőséges kapcsolata és az erről fennmaradt dokumentumok inspirálták arra, hogy belefogjon a LOVE EVER AFTER projektbe, mely nem csak fotókból áll, hanem leveleket és interjúkat is tartalmaz, s olyan emberekre fókuszál, akik több mint ötven éve élnek együtt.

A sorozat néha mosolyt ébresztő, máskor megható darabjai ügyesen kerülik el a szituáció adta giccsképzés csapdáit, s közben olyan emberekről szólnak, akik kívül esnek a mainstream média látóterén.

A LOVE EVER AFTER projekt – és a hozzá kapcsolódó videó – szerepel a 2009 tavaszán indult Kickstarter-en, mely sokak szerint új alapokra helyezi a közösségi finanszírozás fogalmát, vagy legalább árnyalja a képet…
…a szerelemről is.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Urbán-Szabó Béla szerint:

    Örök szerelem? Vagy örök szeretet? Idegbajos világunkban komoly üzenetet továbbítanak felénk ezek a fotók.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top