+ művészet & politika

Daniel Olbrychski nem megy Moszkvába szerepelni

„Döbbenten és mély szomorúsággal néztem, ahogyan az orosz nép képviselői – az önök parlamentje – felállva ünnepli ezt az agressziós cselekedetet.”

Lemondta vendégszereplését a moszkvai Lengyel Színházban Daniel Olbrychski neves lengyel színész arra hivatkozva, hogy nem tetszenek neki Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnával és a Krím félszigettel kapcsolatos döntései.

A Gazeta Wyborcza című lengyel lap közölte Olbrychski levelét Eugeniusz Lawrenczukhoz, a Lengyel Színház igazgatójához, amelyben a színész egyebek között azt írta: arra kényszerül, hogy lemondjon a vendégszereplésről, mert nem támogatja Putyin intézkedéseit.

Elnökük döntése orosz csapatok bevonulásáról a független Ukrajna területére nem csak a világnak ebben a részében változtatta meg homlokegyenest a helyzetet. Döbbenten és mély szomorúsággal néztem, ahogyan az orosz nép képviselői – az önök parlamentje – felállva ünnepli ezt az agressziós cselekedetet.

A magyar filmekből is ismert lengyel színész a főszerepet alakította volna az Európa elrablása című színdarabban. Februárban már a próbákon is részt vett, a premiert májusra tervezték. Nem tudni, hogy Olbrychski lemondása után egyáltalán bemutatják-e a darabot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top