+ Pályázat

Az önelfogadás történetei – Terézanyu pályázat

A Miből tudod, hogy bejössz egy srácnak? témában fogalmazhatod meg személyes tapasztalataidat.

Az önelfogadásról és önszeretetről szóló történeteket várnak idén a Terézanyu pályázatra április 6-ig.

A 18 év feletti nőktől a Szeresd Önmagadat jobban, mint felebarátodat! felhívásra olyan történeteket várnak a pályázat kiírói, amelyek a nők saját boldogságukért tett fontos lépéseit, döntéseit és az önszeretet elsajátítható képességének fontosságát tükrözik.
„Pályázatunk története akár egy nő ébredésének, eszmélésének fejlődéstörténete is lehetne egyben” – idézte a közlemény Rácz Zsuzsa író szavait. Mint írják, a kezdetektől mostanáig – a női önfeladás-történetektől indulva, a párhuzamos női szerepeken át az anya-lánya kapcsolat színének és fonákjának kérdéséig – az elmúlt években több mint 1500 írás született több száz nő tollából.
A 13 és 25 év közötti fiatalok a Miből tudod, hogy bejössz egy srácnak? témában fogalmazhatják meg személyes tapasztalataikat. A legfeljebb 5000 karakteres, egyes szám első személyben írt munkákat a www.terezanyu.hu honlapon keresztül tölthetik fel a pályázók április 6. éjfélig.
A 2010-ben indult Terézanyu pályázat célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A kezdeményezés középpontjába minden évben egy tabutéma kerül, arra ösztönözve a résztvevőket, hogy őszintén és kendőzetlenül írjanak tapasztalataikról, érzéseikről, ezzel is támogatva a témáról való párbeszéd elindulását.
Az idén ötéves Terézanyu pályázat zsűrijét Rácz Zsuzsa, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs igazgatója, Dobó Kata színésznő, Seres Andrea nyíregyházi szülész-nőgyógyász, D. Tóth Kriszta újságíró és Pásztor Anna énekesnő alkotja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top