+ Média

Befejeződik az Időfutár a Kossuthon

Az angolszász nyelvterületen igen népszerű, „young adult literature” első igazán eltalált hazai darabja volt az Időfutár.

Az Időfutár című családi fantasy-sorozat 3. évadának utolsó része vasárnap este 19.30-kor lesz hallható a közrádióban. Ebből az alkalomból közönségtalálkozót tartanak a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületében pénteken.

A találkozón az utolsó részbe is belehallgatnak az Időfutár rajongói.

A rádiójáték hiánypótló műsorként indult el hosszú idő után 2012-ben a Kossuth rádióban. A hangjáték kalandregény, időutazó-regény és igazi iskolai ifjúsági regény is egyben. Megújította az egy ideje porosodó műfajt, visszavezette régebbi nagyságához. A sorozatban neves színészek, Fullajtár Andrea, Für Anikó, Scherer Péter, Hegyi Norbert, Péterfy Borbála, Molnár Piroska, Mucsi Zoltán, Pogány Judit, Szilágyi Tibor, Hermann Flóra, Nagy Katica és sokan mások adták a hangjukat a karaktereknek.

A sorozat dalait és főcímzenéjét a Petőfi rádióból is jól ismert Tövisházi Ambrus (Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band) és Hó Márton (Hó Márton és a Jégkorszak) készítették.

Az angolszász nyelvterületen igen népszerű kategória, a „young adult literature” első igazán eltalált hazai darabja az Időfutár. Olyan regény, amely nemcsak a 12-18 éves korosztálynak szól, de a felnőtteknek is érdekes a nyelvi színvonala és a cselekmény összetettsége miatt.

A közönségtalálkozó helyszíne a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületében a 22-es stúdió lesz.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Böszörményi Gy szerint:

    Egyetlen dologról nem szól ez az MTI hír – jellemzően: a lényegről! Arról, hogy miért szüntetik meg a sorozatot, amiért az alkotóknak és a hallgatóknak már az elmúlt évben is kemény harcot kellett vívniuk. Egyébként megfigyelte már valaki – én rendszeres hallgatója vagyok ennek a műfajnak -, hogy a mostanság készülő hangjátékok 99%-át ugyanaz az egy beszállítócég készíti [egyébként nagyok jók, ezzel nincs gond]? Nincs verseny! És mit is tanultunk az oskolában arról, hogy hol, mely rendszerekben nincs verseny? …

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top