+ Film

Russell Crowe a szerdai pápai audiencián

Marketingcélokra akarták felhasználni Ferenc pápát a Noé című filmhez, amelyben Russel Crowe a főszereplő.

Russell Crowe, a Noé című film főszereplője és az alkotást rendező Darren Aronofsky is részt vett Ferenc pápa szerdai általános audienciáján a Szent Péter téren.

Szemtanúk szerint találkoztak is a pápával az általános audiencián, amit megerősített a Paramount stúdió és a szuperprodukció olaszországi forgalmazója is. A színész a Twitteren fotót is közölt a téren összegyűlt emberekről, és megemlékezett arról, hogy a szerdai nap Szent József ünnepnapja és az apák napja.

Fotó: Russell Crowe

Fotó: Russell Crowe

Az Oscar-díjas színész, kollégái és a pápa közötti külön találkozóról napok óta keringtek híresztelések a világsajtóban. Egyes jelentések szerint úgy volt, hogy a pápa szerda reggel személyesen fogadja a filmeseket, Federico Lombardi szentszéki szóvivő azonban azt mondta, nincs beütemezve az egyházfő napirendjébe a külön találkozó.

Hírek szerint a Vatikán mindenképp meg akarta akadályozni, hogy a pápa személyét marketingcélokra használják fel a bibliai témájú alkotás népszerűsítésében, a The Hollywood Reporter pedig Lombardi korábbi szavait idézve arról írt, Ferenc pápa nem néz filmeket, így valószínűtlen a pápai áldás.

Aronofsky megerősítette, a stúdió szorgalmazta, hogy az alkotás képviselői találkozhassanak az egyházfővel, de azt mondta, erre vajmi kevés esély lesz, ha a sajtó megszellőzteti az ügyet és az túl nagy visszhangot kap a közösségi hálón. Russel Crowe azonban épp a Twitteren üzent több ízben is a pápának, akinek figyelmébe ajánlotta az alkotást.

A Noét március 28-án mutatják be az Egyesült Államokban. Három arab ország már a premier előtt betiltotta a szuperprodukciót, mert az iszlám nem engedi a próféták ábrázolását. A Paramount stúdió azzal számol, hogy további muzulmán vallású országok is követik majd Katar, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek példáját.

A 125 millió dollárból készült filmben – amelyben a Korán is fontos szerephez jut – Russel Crowe mellett az ugyancsak Oscar-díjas Anthony Hopkins és Jennifer Connelly is játszik. A Noé amerikai vallási csoportok bírálatára is számíthat szakértők szerint.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top