+ Képzőművészet

Szent Sebestyén alsónadrágban

Az Ozmo nevet használó olasz utcaművész D&G márkájú alsónadrágban festette tűzfalra Szent Sebestyén figuráját.

Megosztotta a dél-olasz Racale kisvárosát az egyik épület tűzfalára festett Szent Sebestyén, amelyre D&G márkájú alsónadrágot festett a művész.

A pugliai Lecce közeli, majdnem 11 ezer lakosú Racale fiataljai hívtak olasz és külföldi utcaművészeket, hogy alkotásaikkal „feldobják” a kisvárost – számolt be a helyi sajtó.

A felnőtt lakosság által is támogatott kezdeményezés azonban botrányba torkollott a több mint hat méter magas Szent Sebestyén-ábrázolás miatt.

A falfestmény Andrea Mantegna olasz festőnek a Louvre múzeumban őrzött, 1481-es Szent Sebestyén-festményét utánozza. Azzal a különbséggel, hogy Racaléban a szentre divatos alsónadrág került. A Szent Sebestyén testét átfúró nyilak mellett a találatért járó pontszám is fel van tüntetve.

ozmo-Ancona-Holy-Mother-and-Child-with-upside-down-heads-2008-paint-on-wall-18x12Az Ozmo nevet használó olasz utcaművész elmondta, alkotásával nem akarta megosztani a lakosságot, az alsónadrággal a mai épületek falán látható reklámokat akarta idézni.

Racale lakosai szerint Ozmo alkotása maradhat, csak vegye le róla a márkás alsónadrágot és törölje a szentet megalázó pontszámokat.

Ozmo (valódi nevén Gionata Gesi) 2008-ban is vitát robbantott ki az adriai Ancona egyik közfalán ábrázolt Szűz Máriával, akinek az ölében tartott gyermek Jézussal együtt 180 fokban elcsavarta a fejét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top