+ Képzőművészet

Monet nagyon bejön a kínaiaknak

Vízililiomok

Biztonsági okokból korlátozták a belépést a sanghaji kiállításra.

Keresés a weben

Óriási érdeklődés mutatkozik a Sanghajban szombaton megnyílt első Monet-kiállítás iránt, amelyre már elővételben több tízezer jegy kelt el – Szerencsi Ágnes tudósítása.

Az Impresszionista mester: Claude Monet című tárlat a francia festő munkásságát bemutató első kiállítás a kelet-ázsiai ország szárazföldi részén, és a művész negyven eredeti képét, köztük a világhírű Vízililiom-sorozat egyes részeit vonultatja fel. Bár a tárlat főszereplője Monet, a mester munkái mellett más impresszionista festőktől származó tizenkét kép is látható. Valamennyi mű a párizsi Marmottan Múzeumból érkezett Sanghajba, a francia intézmény a birtokában lévő Monet-festmények felét küldte el Kínába.

A kiállítás része a Kína és Franciaország közötti diplomáciai kapcsolatok fél évszázaddal ezelőtti felvételének évfordulójáról való megemlékezéseknek.

A június közepéig megtekinthető tárlatnak a város központjában fekvő K11 bevásárlóközpont kiállítási terme ad helyet. Az érdeklődés a kínai közönség részéről hatalmas: a nyitás napján több százan vártak hosszú sorban órákig a belépésre, becslések szerint a nyitó hétvégén mintegy hétezren tekinthetik meg a képeket.

A rendezők elmondták: az elmúlt hetekben több tízezer jegy kelt el elővételben, a kiállítás teljes időtartama alatt mintegy 200-300 ezer érdeklődőre számítanak. A látogatók számát biztonsági okokból naponta háromezer főre korlátozták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top